Valitse sivu

Virolahden kunta tuomitsee jyrkästi, Suomen kannan mukaisesti, Venäjän Ukrainassa aloittamat sotilaalliset toimet. Suomi tukee vahvasti Ukrainan itsenäisyyttä, suvereniteettia, itsemääräämisoikeutta ja alueellista koskemattomuutta. Venäjän sotatoimet ovat aiheuttaneet laajan humanitaarisen hätätilan Ukrainassa.

Humanitaarinen apu Ukrainaan

Kunnanhallitus on päättänyt osoittaa 1500 euron lahjoituksen sodan humanitaaristen ongelmien lievittämiseen. Rahalahjoitus tehdään Suomen Punaisen Ristin kautta.

Ystävyyskuntasuhteet & kumppanuussopimukset

Virolahti keskeyttää välittömästi ystävyyskuntatoiminnot venäläisten kuntien kanssa.

Kotikansainvälisyys

Jokapäiväisessä kanssakäymisessä on syytä ymmärtää, että Venäjän valtionjohdon aloittamat sotatoimet eivät ole tavallisten Virolahdella asuvien venäläistaustaisten lasten ja nuorten tai heidän vanhempiensa aiheuttamaa. He eivät ole vastuussa Venäjän valtion ratkaisuista.

Virolahden kunta