Valitse sivu

Tapahtumat

Siirry tästä Kymenlaaksonyt -tapahtumahakuun!
Ajankohtaiset tiedot tapahtumista Virolahdella saat Kymenlaaksonyt -tapahtumasivustolta.

Kevät

Arktisten lintujen muutto, arktika, on yksi näyttävimmistä lintumaailman tapahtumista. Upeimmat hetket koetaan vuosittain toukokuussa, kun Suomenlahtea pitkin matkaa miljoonia vesilintuja ja satoja tuhansia hanhia kohti arktisia pesimäalueitaan. Virolahden rannikko kerää suurimmat muuttavat lintumassat, joten Virolahti on paras paikka seurata arktikaa!

Virolahden Arktika-päivät 9.-26.5.2024 Siirry tästä Arktika-päivien omille kotisivuille.

Kesä

Heinäkuun ensimmäisellä viikolla juhlitaan Virolahtea erilaisissa tapahtumissa. Virolahti-viikko huipentuu kotiseutujuhlaan. Samalla viikolla konsertti- ja kirkkosalit täyttyvät Kaakon Kamarimusiikin sävelistä. Kaakon kamarimusiikki soi 3.-6.7.2024!

Siirry tästä Kaakon Kamarimusiikin omille kotisivuille.

Koko kesän ajan kuntalaisia ja mökkiläisiä liikuttaa jokavuotinen pyörävaellus. Vaelluksen  ideana on kerätä kesän aikana rastikohdeleimoja pyörävaelluksen korttiin. Rastikohteita on kaikkiaan 25 eri puolilla Virolahtea ja Miehikkälää.

Siirry tästä Kaakon kaksikon liikuntatoimen omille kotisivuille.

Syksy

Wanhanajan Pertunmarkkinoita vietetään Virolahden Kirkonkylässä elokuun viimeisenä lauantaina klo 10-14. Markkinoilla keskitytään paikallisperinteeseen, historiaan ja käsityötaitoihin. Markkinat järjestää Virolahden VPK.

Elo-syyskuun vaihteessa järjestetään Virolahden Bunkkerimuseolla Operaatio Salpalinja, jossa yhdistetään historiaa, luontoa ja liikuntaa. Tapahtuman järjestää Virolahden matkailu- ja museotoimi.

Silakkamarkkinoiden vuoro on syyskuun viimeisenä sunnuntaina klo 10-15 Klamilan satamassa. Markkinat järjestää Klamilan Seutu ry.

Syksyn alkaessa järjestetään Salpapolkujuoksu. Kuntoilutapahtuman reitti kulkee Salpapolku-retkeilyreitistöä pitkin Virolahden Bunkkerimuseolta Miehikkälän Salpalinja-museolle. Tapahtumassa järjestetään kilpa- ja kuntoilusarjat aikuisille sekä omat sarjat lapsille. Lue lisää Kaakon kaksikon liikuntatoimen kotisivuilta.