Valitse sivu

Saavutettavuusseloste

Tämä on Virolahden kunnan saavutettavuusseloste

Virolahden kunta pyrkii takaamaan verkkosivustonsa saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain mukaisesti.

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua www.virolahti.fi ja on laadittu 14.09.2020. Saavutettavuusselostetta on päivitetty 22.3.2024.

Palvelun saavutettavuuden on arvioinut sivuston tekninen toteuttaja.

Etelä-Suomen Aluehallintovirasto on tehnyt tarkastuksen osana vuoden 2023 yksinkertaistettua valvontaa. Yksinkertaisen valvonnan puutteet on korjattu palveluntarjoajan toimesta 12.3.2024. Pyrimme parantamaan nettisivujen saavutettavuutta jatkuvasti.

Vaatimustenmukaisuus

Verkkosivusto täyttää saavutettavuusvaatimukset Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1:ssä esitettyjen vaatimusten tasoja A ja AA suurelta osin.

Ei-saavutettava sisältö

Virolahden verkkosivuilla on 1 video joka ei ole saavutettava ( video on julkaistu 29.10.2019). Ennen 23.9.2020 julkaistuja videoita saavutettavuusvaatimukset eivät koske.

Sivustolla on myös muutama kartta, joita saavutettavuusvaatimukset eivät koske.

Verkkosivusto sisältää toimisto-ohjelmien tiedostoja (esim. doc, pdf), joista kaikki eivät ole saavutettavia.  Nämä ovat ennen 23.9.2018 julkaistuja tiedostoja, jotka eivät kuulu sovellettavan lainsäädännön piiriin. Tärkeimmät asioiden hoitamiseen tarvittavat liitetiedostot pyritään saamaan saavutettaviksi vuoden 2020-2021 aikana. Tarvittaessa voit pyytää tiedostoja saavutettavassa muodossa kirjaamo (at) virolahti.fi.

Tekstin ja taustan ja muiden visuaalisten esitysten kontrasti ei ole kaikissa kohdin WCAG-standardin mukainen. Värimaailma on kunnan graafisen ohjeistuksen mukainen, seuraavassa graafisen ohjeistuksen uusinnassa saavutettavuuden kontrastivaatimukset otetaan huomioon.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Anna saavutettavuuspalautetta tällä palautelomakkeella

Sähköpostilla

kirjaamo (at) virolahti.fi

Muilla tavoin

Soittamalla kunnanviraston keskustoimistoon, puh. 040 710 7301 tai asioimalla kunnanvirastossa (Virojoentie 7, Virojoki).

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus (at) avi.fi
puhelinnumero: 0295 016 000 (vaihde)