Valitse sivu

Eläinlääkintä

Virolahden ja Miehikkälän kunnat sekä Haminan kaupunki järjestävät arkipäivisin peruseläinlääkäripalvelut hyöty- ja lemmikkieläimille. Peruseläinlääkäripalveluihin kuuluu tuotantoeläinten ennaltaehkäisevä terveydenhuolto. Lisäksi alueella järjestetään kiireellinen eläinlääkärinapu yhteistyössä Kotkan ja Pyhtään kanssa kaikille koti- ja hyötyeläimille kaikkina vuorokaudenaikoina.

  • Ajanvaraukset, reseptien uusimiset ja neuvonta hoidetaan soittamalla eläinlääkäreille arkisin klo 8 – 9. Kiireettömän ajanvaraukset tulisi hoitaa puhelinaikana, jolloin eläinlääkärit varaavat aikaa puheluihin vastaamiseen.
  • Klo 9 – 15 keskitytään potilastyöhön ja puheluihin ei pääsääntöisesti ehditä vastaamaan. Kiireellisissä tapauksissa tavoitat eläinlääkärit tällöin jättämällä vastaajaan soittopyynnön. Eläinlääkärit tarkastavat vastaajan vapauduttuaan toimenpiteestä.
  • Päivystystapauksia hoidetaan ympäri vuorokauden, päivystysnumero 0600 144 99.
    Päivystyspuhelin on maksullinen

Lisätietoa eläinlääkäreiden palveluista, eläinsuojelusta, löytöeläimistä, eläimiin liittyvistä luvista yms. löytyvät Haminan kaupungin eläinlääkintäsivuilta. Siirry tästä Haminan kaupungin eläinlääkintäsivuille

Ajanvaraus

puh 040 199 1437

Haminan kaupungin eläinlääkärin nettiajanvaraus(vain Haminan vastaanotto)

Vaastanotot

Virolahden vastaanotto

Mäkitie 1 B, 49900 Virolahti
vs. kunnaneläinlääkäri Heljä Pekkarinen

Haminan vastaanotto

Rimamöljänkatu 4
49400 Hamina

Pyhtään vastaanotto

Alatie 108 E
49200 Pyhtää

Eläinlääkärit löydät myös Facebookista Kaakon kunnaneläinlääkärit

Eläinlääkäripalvelut illalla, yöllä ja viikonloppuna

Päivystysnumero 0600 144 99

Haminan, Virolahden ja Miehikkälän kiireellinen eläinlääkärinapu illalla, yöllä, viikonloppuna ja pyhäpäivinä hoidetaan yhteistyössä Kotkan ja Pyhtään kanssa. Virka-ajan ulkopuolella eli arkisin kello 15-08 sekä viikonloppuisin ja pyhäpäivinä ympäri vuorokauden päivystävä eläinlääkäri on tavoitettavissa numerosta 0600 144 99. 

Eläinlääkäripäivystys on tarkoitettu vain kiireellistä hoitoa vaativille eläinten sairastapauksille. Päivystyksessä annetaan ensisijaisesti ensiapuluonteista hoitoa, mahdollinen jatkohoito ja tarkempia diagnostiikka tehdään virka-aikaan. Puhelun perusteella eläinlääkäri arvioi hoidon tarpeellisuuden sekä potilaiden kiireellisyysjärjestyksen. Jos eläinlääkäri ei pääse vastaamaan puhelimeen, yrittäkää soittaa uudelleen hetken kuluttua. Takaisinsoittopalvelua ei ole.

Päivystyspaikka vaihtelee sen mukaan, kuka eläinlääkäreistä on päivystysvuorossa.

Maksuvälineinä vastaanotoilla käyvät käteinen sekä pankki- tai luottokortti. Kunnaneläinlääkärit noudattavat päivystysalueen yhteistä hinnastoa, joka perustuu eläinlääkäritaksaan.

Omistaja on vastuussa eläimensä hoidosta aiheutuvista kustannuksista. Maksu suoritetaan paikan päällä joko kortilla tai käteisellä. Päivystysaikana käyntimaksussa ja toimenpidepalkkioissa on 50-100 % korotus. Eläinlääkärillä on oikeus periä peruuttamatta jätetyistä tai käyntipäivänä perutuista ajanvarauksista kunnaneläinlääkäritaksan mukainen käyntimaksu. Sovitun ajan peruuttaminen tehdään suoraan soittamalla eläinlääkärille.

Löytöeläimet

Etelä-Kymenlaakson eläinsuojeluyhdistys ry hoitaa löytöeläintoimintaa.
Löytöeläintalo sijaitsee Kotkassa osoitteessa Temppelikatu 2, 48700 Kotka. Löytöeläintalon puhelinnumero on 041 310 7741. Lisätietoa löytöeläintaloon liittyen julkaistaan yhdistyksen verkkosivuilla.

https://www.ekeyry.fi/