Valitse sivu

Tutustu lukioomme 

Virolahden lukio on yleislukio, joka ei rajaa oppilaan myöhempiä jatko-opintoja, vaan antaa hyvän ja monipuolisen lähtökohdan jatko-opinnoille. Koulun sijainti Suomen ja samalla Euroopan unionin merkittävimmän Venäjän rajanylityspaikan, Vaalimaan, vieressä tarjoaa tilaisuuden venäjän kielen opiskeluun ja käyttämiseen. Virolahden kunta tukee pientä paikallista lukiota kustantamalla opiskelijoiden yli 5 km koulumatkat. Koulu antaa kaikille lukiolaisille käyttöön kannettavan tietokoneen opiskelun ajaksi. Opintojen valmistuttua opiskelijan on mahdollista saada käytössään ollut tietokone omakseen. 

Virolahden lukio tarjoaa korkealaatuista opetusta idyllisissä maisemissa. Lukiossa voi lisäksi opiskella tavoitteellisesti kilparatsastusta. Kilparatsastuslukio tekee yhteistyötä myös Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemian kanssa.

Vahvuudet

Opiskelijoiden kokemukset

Virolahden lukion opiskelijakunta ja tutorit 

Virolahden lukion oppilaskunta edustaa kaikkia lukion opiskelijoita. Oppilaskunta voi edistää lukiolaisten asioita yhdessä koulun henkilökunnan kanssa sekä järjestää erilaisia tapahtumia. Oppilaskunta valitsee syksyllä puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan sekä hallituksen, johon kuuluvat ryhmien puheenjohtajat ja sihteerit. Hallitus toimii käytännössä kaikkien lukiolaisten edustajana. 

Lukion oppilaskunta hoitaa syksyisin SPR:n nälkäpäiväkeräyksen Virolahden yläkoululla ja lukiossa sekä valitsee taksvärkkipäivän keräyskohteen lukiolaisille. Lukiolaiset käyvät jatko-opintoja esittelevillä Studia-messuilla joulukuussa sekä tekevät keväisen kulttuurimatkan Helsinkiin; viime vuosien kohteina ovat olleet Eduskuntatalo, Musiikkitalo, Ateneum, Luonnontieteellinen museo ja Heureka.

Lukion oppilaskunta järjestää nuorisovaaleja sekä vaalipaneeleja Virolahden lukion ja yläkoulun oppilaille. Oppilaskunta on järjestänyt presidentinvaaleja, kuntavaaleja sekä Euroopan parlamentin vaaleja. Keväällä 2015 järjestettiin eduskuntavaalien nuorisovaalit.

Oppilaskunta järjestää myös pelitapahtumia, joissa on pelattu esim. kaupunkisotaa, jalkapalloa tai sählyä. Elokuvailtapäivät tai yhteiset kahvihetket mediateekissa tuovat myös vaihtelua arkeen. Mediateekki onkin lukiolaisten oma olohuone, jossa voi opiskella tai rentoutua.

Lukiovuoden odotetut abien penkkarit ja kakkosten wanhojen tanssit juhlitaan helmikuussa. Virolahden lukion ja yläkoulun perinteisessä joulujuhlassa lukion ykköset esittävät tekemänsä joulunäytelmän ja abit oman joulunumeron, vaikkapa tonttutanssin.

Opintomatka maailmalle on kurssi, jossa lukioryhmä kerää itse rahaa erilaisilla tempauksilla ja toteuttaa matkan johonkin Euroopan kaupunkiin. Matkakohteina on ollut Berliini (kevät/2013, kevät/2015, syksy/2018), Rooma (kevät/2016, kevät/2019) ja Praha (kevät/2017). 

Lukuvuosi 2023-2024

Opiskelijakunnan puheenjohtaja: Urho Hurppu
Varapuheenjohtaja: Lotta Niskanen
Hallituksen muut jäsenet: 

21ABpj. Urho Hurppu
 siht. Lotta Niskanen
22ABpj. Johanna Aho
 siht. Aada Tylli
23ABpj. Petra Korpela
 siht. Aino Pohjola

Opiskelijakuntaa ohjaavat opettajat: Hannu Blomqvist ja Nina Laiho