Valitse sivu

Tutustu lukioomme 

Virolahden lukio on yleislukio, joka ei rajaa oppilaan myöhempiä jatko-opintoja, vaan antaa hyvän ja monipuolisen lähtökohdan jatko-opinnoille. Koulun sijainti Suomen ja samalla Euroopan unionin merkittävimmän Venäjän rajanylityspaikan, Vaalimaan, vieressä tarjoaa tilaisuuden venäjän kielen opiskeluun ja käyttämiseen. Virolahden kunta tukee pientä paikallista lukiota kustantamalla opiskelijoille koulumatkat. Ylioppilaskirjoitusten sähköistymisen ja tulevaisuuden työelämän tarpeiden vuoksi koulu antaa käyttöön kaikille lukiolaisille kannettavan tietokoneen opiskelun ajaksi.

Virolahden lukio tarjoaa korkealaatuista opetusta idyllisissä maisemissa.

Vahvuudet

Opiskelijoiden kokemukset

Virolahden lukion opiskelijakunta ja tutorit 

Virolahden lukion oppilaskunta edustaa kaikkia lukion opiskelijoita. Oppilaskunta voi edistää lukiolaisten asioita yhdessä koulun henkilökunnan kanssa sekä järjestää erilaisia tapahtumia. Oppilaskunta valitsee syksyllä puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan sekä hallituksen, johon kuuluvat ryhmien puheenjohtajat ja sihteerit. Hallitus toimii käytännössä kaikkien lukiolaisten edustajana. 

Lukion oppilaskunta hoitaa syksyisin SPR:n nälkäpäiväkeräyksen Virolahden yläkoululla ja lukiossa sekä valitsee taksvärkkipäivän keräyskohteen lukiolaisille. Lukiolaiset käyvät jatko-opintoja esittelevillä Studia-messuilla joulukuussa sekä tekevät keväisen kulttuurimatkan Helsinkiin; viime vuosien kohteina ovat olleet Eduskuntatalo, Musiikkitalo, Ateneum, Luonnontieteellinen museo ja Heureka.

Lukion oppilaskunta järjestää nuorisovaaleja sekä vaalipaneeleja Virolahden lukion ja yläkoulun oppilaille. Oppilaskunta on järjestänyt presidentinvaaleja, kuntavaaleja sekä Euroopan parlamentin vaaleja. Keväällä 2015 järjestettiin eduskuntavaalien nuorisovaalit.

Oppilaskunta järjestää myös pelitapahtumia, joissa on pelattu esim. kaupunkisotaa, jalkapalloa tai sählyä. Elokuvailtapäivät tai yhteiset kahvihetket mediateekissa tuovat myös vaihtelua arkeen. Mediateekki onkin lukiolaisten oma olohuone, jossa voi opiskella tai rentoutua.

Lukiovuoden odotetut abien penkkarit ja kakkosten wanhojen tanssit juhlitaan helmikuussa. Virolahden lukion ja yläkoulun perinteisessä joulujuhlassa lukion ykköset esittävät tekemänsä joulunäytelmän ja abit oman joulunumeron, vaikkapa tonttutanssin.

Opintomatka maailmalle on kurssi, jossa lukioryhmä kerää itse rahaa erilaisilla tempauksilla ja toteuttaa matkan johonkin Euroopan kaupunkiin. Matkakohteina on ollut Berliini (kevät/2013, kevät/2015, syksy/2018), Rooma (kevät/2016, kevät/2019) ja Praha (kevät/2017). 

Lukuvuosi 2022-2023

Opiskelijakunnan puheenjohtaja: Iina Krouvi
Varapuheenjohtaja: Kaisa Eriksson
Hallituksen muut jäsenet: 

20ABpj. Iina Krouvi
 siht. Kaisa Eriksson
21ABpj. Urho Hurppu
 siht. Lotta Niskanen
22ABpj. Pinja Peltonen
 siht. Anniina Lehtinen

Opiskelijakuntaa ohjaavat opettajat: Hannu Blomqvist ja Nina Laiho