Valitse sivu

Kilparatsastuslinja

Haluatko kehittyä ja valmentautua laadukkasti kohti tavoitteitasi kouluratsastuksessa?

Oletko unelmoinut kehittyväsi ratsastajana?

Virolahden lukion kilparatsastuslinjalla se on nyt mahdollista!

Lukion ohessa pystyt kehittymään harrastuksessasi tavoitteellisesti ja valmentautumaan yksilöllisesti kohti tavoitteitasi kouluratsastuksessa. Käytössäsi on laadukkaat hevoset, yksilöllinen valmennus ja kokonaisvaltainen tuki urheilijana kehittymiseen.

Virolahden lukio ja Liinakkotalli tekevät yhteistyötä kilparatsastuslinjan toteuttamisessa. Kilparatsastuslinjalla on mahdollista opiskella poikkeuksellisen paljon ratsastusmoduuleja – jopa kaksi tuntia viikossa koko lukion ajan, mikäli opiskelija valitsee kaikki tarjolla olevat valinnaiset kurssit. Kurssit sisältävät yksilöllistä valmentautumista, nuoren hevosen koulutusta sekä jalostusta ja kasvatusta. Kouluratsastuspainotteiselle kilparatsastuslinjalle haetaan kevään yhteishaussa Virolahden lukion opiskelijaksi.

Nainen ratsastaa hevosella syksyisessä  säässä.
Hevonen ja ratsastaja

Mikä on kilparatsastuslinja?

Kilparatsastuslinja on osa normaalia lukiota, jossa on mahdollista suorittaa ratsastus- ja muita hevosiin ja ratsastukseen liittyviä kursseja. Kilparatsastuslinjalle ovat tervetulleita kaiken tasoiset ratsastajat, mutta opiskelijalla tulee olla oma halu kehittyä ratsastajana ja panostaa kokonaisvaltaiseen kehittymiseen.

Kilparatsastuslinjalla panostetaan kokonaisvaltaiseen ratsastajan polkuun. Opetellaan asettamaan tavoitteita, tehdään valmennussuunnitelmia, tehdään yhteistyötä liikunnan ja psykologian opettajien kanssa.

  • Ratsastuskursseja on valittavissa niin, että opiskelijalla on mahdollista ratsastaa kaksi kertaa viikossa koko lukion ajan.
  • Ratsastustunnit ovat valmennustyyppisiä tunteja, jotka toteutetaan pienryhmissä tai jopa yksityistunteina.
  • Tavoitteena on kehittää ratsastajaa yksilöllisesti ja kokonaisvaltaisesti eteenpäin.
  • Kaikki ratsastuskurssit ovat opiskelijalle maksuttomia.

Kilparatsastuslinjalle hakevalla ei tarvitse olla omaa hevosta, mutta se katsotaan eduksi. Liinakkotallin puolesta opiskelija saa myös käyttöönsä osaavia ja hyvin koulutettuja hevosia.

Sijainti

Virolahti sijaitsee Etelä-Suomen läänissä ja on Suomen kaakkoisin kunta. Kunta rajoittuu idässä Venäjään, etelässä Suomenlahteen, lännessä Haminan kaupunkiin ja pohjoisessa Miehikkälän kuntaan. Pääkaupunkiseudulta matka taittuu moottoritietä pitkin noin 90 minuutissa. Kouvolasta matka-aika on noin tunti ja Lahdesta kaksi tuntia. Virolahti tarjoaa hyvät julkiset palvelut sekä pienen kaupungin ostosmahdollisuudet turvallisessa maalaismaisemassa.

Kartta Virolahden etäisyyksistä eri paikkoihin
Kartta Virolahden etäisyyksistä eri paikkoihin

Katja Kuokka & Liinakkotalli

Kilparatsastuslinjan vastaavana toimii Katja Kuokka, jonka yritys Liinakkotalli toimii hevosurheilukurssien toteutuspaikkana.

Katja on edelliseltä ammatiltaan sairaanhoitaja, mutta toiminut hevosalan yrittäjänä nyt 15 vuotta ja valmistunut ratsastuksen ohjaajaksi Harjun Oppimiskeskuksesta vuonna 2007. Katja on suorittanut SRL:n Valmentaja I -tutkinnon ja opiskelee parasta aikaa Valmentaja II -tutkintoa. Hän tarjoaa hevosten täyshoitopalveluja sekä valmennuksia Liinakkotallilla.

Tällä hetkellä hän kilpailee kouluratsastuksessa vaativalla tasolla ja hänen valmentajanaan toimii Stella Hagelstam.

Liinakkotalli sijaitsee kolmen kilometrin päässä Virojoen keskustasta sekä lukiosta ja on perustettu vuonna 2006. Tila koostuu päärakennuksesta, Vanhasta tallista, Uudesta tallista, pihatosta, ulkokentästä (24x60m), kuitupohjaisesta maneesista (22 x 45m) sekä tarhoista ja laitumista. Karsinapaikkoja on 20 sekä neljä ulkokarsinaa. Tallissa on pesukarsina ja lämmitetyt satulahuoneet.

Siirry tästä Liinakkotallin omille sivuille!

Iloinen nainen nostaa käteensä voiton kunniaksi kultamitali kaulassa
Hevonen ja ratsastaja
Punainen uusi maneesirakennus
Liinakkotallin maneesi

Virolahden lukio

Virolahden lukio on viihtyisä ja aktiivinen yleislukio, joka tarjoaa korkealaatuista opetusta pienissä opiskelijaryhmissä. Lukio on menestynyt erinomaisesti ylioppilaskirjoitusten valtakunnallisessa vertailussa. Se antaa hyvät ja monipuoliset lähtökohdan jatko-opinnoille. Tavoitteellinen kilparatsastus antaa mahdollisuuksia jatko-opintoihin ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen eläimiin liittyvissä koulutusohjelmissa, kuten esimerkiksi ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen maa- ja metsätalousalat.

Lukio sijaitsee Virojoen keskustassa, kävelymatkan päässä palveluista ja kunnan vuokra-asunnoista. Pienessä lukiossa koulun yhteishenki on hyvä ja opiskelijoita tuetaan ja kannustetaan yksilöllisesti. Kouluratsastuspainotteisella kilparatsastuslinjalla voi opiskella poikkeuksellisen paljon ratsastusmoduleja, jopa viisi kurssia jokaisena lukiovuonna. Tällöin ratsastusopintoja on lukujärjestyssä kaksi kertaa viikossa.

Ylioppilaskirjoitusten sähköistymisen ja tulevaisuuden työelämän tarpeiden vuoksi koulu antaa käyttöön kaikille lukiolaisille kannettavan tietokoneen opiskelun ajaksi. Lisäksi koulu tarjoaa opiskelujen ajaksi käyttöön painetut oppikirjat. Opiskelu ja opiskeluun liittyvät ratsastuskurssit ovat maksuttomia.

Haku tapahtuu Virolahden lukion opiskelijaksi kevään yhteishaussa. Poikkeustilanteissa on mahdollista saada opiskelupaikka rehtorin päätöksellä.

Siirry tästä Virolahden lukion omille sivuille saadaksesi lisätietoa oppilaitoksesta ja kursseista!

Asuminen

Virolahden kunnalla on tarjolla viihtyisiä vuokra-asuntoja Virojoen keskustassa kävelymatkan päässä Virolahden lukiosta.

Vapaana olevia huoneistoja voi tiedustella:

isännöitsijä Outi Rahkonen
outi.rahkonen(a)virolahti.fi
050 389 2153

VIrojoen taajamassa olevat paikat ja palvelut kuvattuna kilparatsastuslinjan näkökulmasta.
Kilparatsastuslinjan tärkeitä paikkoja kartalla

Lisätiedot

Opiskelu, hakeminen
Rehtori Virolahden lukio
Varpu Pousi
varpu.pousi(a)virolahti.fi
040 199 2237

Virolahden Vuokra-asunnot
isännöitsijä Outi Rahkonen
outi.rahkonen(a)virolahti.fi 
050 389 2153

Ratsastuskurssit, tallipalvelut
Liinakkotalli
Katja Kuokka
katja.kuokka(a)liinakkotalli.com
0400 238339

Virolahdella sijaitseva hevostila
Liinakkotalli