Valitse sivu

Virolahden Ravijoella toimiva Harjun Oppimiskeskus Oy (Harjun OPK) tiedotti eilen 15.2.2021, että he aloittavat Harjussa kaksoistutkintoa suorittavien lukioyhteistyön Haminan kaupungin kanssa. Käytännössä tämä tarkoittaa Harjun ja Virolahden kunnan lukioyhteistyön mittavaa vähenemistä tai kokonaan sen päättymistä.

Katsomme, että Virolahden lukio pienenä ja ketteränä toimijana olisi ollut paras ja luontevin lukioyhteistyökumppani Harjulle, mutta Harju päätyi omassa arviossaan toisenlaiseen kantaan. Virolahden kunta jatkaa yhtenä Harjun Oppimiskeskus Oy:n omistajista.

Kunnanjohtaja Veli-Matti Pulli toteaa lukioyhteistyömuutoksista seuraavasti: ”On harmillista, että 90-luvulla alkanut lukioyhteistyö tulee päättymään. Virolahden kunnan kanssa yhteistyöstä ei ole enää neuvoteltu sitten viime syksyn, joten kaiketi yhteistyökuvioiden päälinjanvedot Harjussa on tehty samoihin aikoihin. Meillä on Harjun OPK:n kanssa runsaasti muutakin yhteistyötä ja kunta haluaa ehdottomasti jatkaa yhteistyötä näiden osalta. Haluamme myös jättää oven raolleen mahdolliseen lukioyhteistyöhön tulevaisuudessa.”

Virolahden lukion uusi suunta

Viime kevään kirjoituksissa Virolahden lukio sijoittui yo-kirjoitusten tulosten vertailussa sijalle 33 koko maan noin 380 lukion joukossa. Tulevaisuudessa pidämme edelleenkin kiinni laadukkaasta oppimisympäristöstä sekä tasokkaasta opetuksesta.

Virolahden lukion eittämätön vahvuus on osaava ja erinomainen opettajakunta. Tämän varaan on mahdollisuus luoda vetovoimainen lukiokokonaisuus, toteaa lukion rehtori Jukka Taipale. 

Tulevina kuukausina Virolahden lukiolle laaditaan strateginen suunnitelma, jossa lukio-opetus räätälöidään opiskelijoiden jatko-opiskelutarpeisiin. Opiskelijoiden tarpeiden lisäksi räätälöinnissä huomioidaan Virolahden lukion vahvuudet sekä alueellisesti luontevat jatko-opiskelupaikat.

Lisätietoja:

Kunnanjohtaja Veli-Matti Pulli p. 050 389 2100
Rehtori Jukka Taipale p. 040 199 2237