Valitse sivu

Hei ja tervetuloa uuden blogin pariin! Pääsiäisajan touhuja- blogi kertoo siitä, mitä maalla tehdään kun keltainen ihana aurinko alkaa paistamaan ja kun kaikki vihreä ja värikäs alkaa taas kiinnostamaan. Se on kevät! Alkavan kevään kruunaa tietysti pääsiäinen ja se on juuri nyt alkanut. Tänään reippaat virpojat tekivät taas kierroksensa ja pitkästä aikaa pääsimmekin virpomaan sukulaisille. Turussa asuessamme kävimme toki virpomassa naapureille, mutta kyllä tänään oli mukava käydä virpomassa molemmissa mummoloissa ja muutamilla sukulaisilla. Siinähän vierähtikin melkein koko päivä!

Lähimetsä, paras metsä!

Olemme nyt asuneet Virojoella melkein puoli vuotta ja parhaaksi ulkoilupaikaksi on tullut lähimetsämme. Se, että ihan talon vierestä pääsee metsään seikkailemaan, on niin upea juttu! Arkenakin siellä voi pyörähtää pikaisesti ja kotiin pääsee nopeasti kun pimeä alkaa tekemään tuloaan. Löysin metsästä muutaman polunkin, vaikka siellä on lunta todella paljon! Loru- koiran kanssa kävimme kävelemässä polut muutamaan kertaan ja siellä olikin tehty ihan lenkki. En tiedä, kuka tämän polun metsään on tehnyt, mutta kiitos tekijälle. Paljon kivempihan tuolla metsässä on kulkea kuin autotiellä ja on muuten tehokas kävelylenkki kun siellä tarpoo menemään. Yleensä kun haluan rauhoittua, laitan kuulokkeet korville ja kuuntelen rauhoittavaa musiikkia, mutta metsässä olen nyt oppinut olemaan ilman mitään laitteita. Se rentouttaa parhaiten, siellä ei ole tarvetta vastamelusuojalle tai rauhoittavalle musiikille.

Lähimetsämme toimii myös loistavana kuvauspaikkana. Siellä otettiin kuvat Kotilieden ( https://kotiliesi.fi/ ) artikkeliin ja uskon, että hyvät kuvat tulikin. Anneli Juutilainen haastatteli minua elämänmuutoksestamme ja kuvat lehtijuttuun kävi ottamassa Sofia Virtanen ( https://sofiavirtanen.fi/ ). Sofia asuu Kymenlaaksossa ja Annelilla on lämpimät suhteet Virolahteen, joten minulla on täysi luotto tulevaan lehtijuttuun. En tiedä, milloin juttumme on lehdessä, mutta kannattaa siis pitää silmät auki, tuttuja saattaa näkyä jossain kohtaa.

Uusia alkuja ja väriterapiaa

Kun huomaa käsien olevan mullassa ja tulppaanikimpun ilmestyneen keittiön pöydälle, tietää että kevät on täällä. Meillä on ihana kukkakauppa kylällä, mistä pääsee hakemaan inspiraatiota omiin istutusprojekteihin tai välitöntä väriterapiaa tulppaaneista tai narsisseista. Huhtikuun alkuun mennessä on jo tulppaanikimput sekä narsissit hankittu, sekä laitettu sormet multaan. Istutimme nimittäin jo ensimmäiset herneenversot lasten kanssa. Testasimme erilaisia ”ruukkuja” ja hyviksi osoittautuivat kynttiläkulhot, mariskoolit ja jopa kastikekulho. Rohkeasti siis vain mielikuvitusta käyttämään istutushommissa! Ja hei, katsoppas kuvasta, miten ihanan kukkakimpun saat nuukahtaneista tulppaaneista kun käännät terälehdet auki.

Pääsiäistouhuja ei tietenkään ole ilman pajunkissoja! Nekin on nyt askarreltu ja löysimme ihan tästä läheltä todella monta paikkaa, missä pajunoksia kasvaa. Uutena juttuna pajunoksissa käytimme lampaanvillaa kultalangan kanssa. Siitä yhdistelmästä tuli todella hienoja oksia!

Perustouhuja

Lenkillä löytyy täysin jäässä oleva mäki, ei muuta kuin siihen liukumaan ja luistelemaan! Reippaan ulkoilun ja nopeat jalat alleen saa kun lauantai-iltana lähdetään tikkariostoksille kylän S-markettiin. Tai sitten pakataan sukset autoon ja käydään hiihtämässä muutama kierros koulun pihalla. Perustouhuja täällä touhutaan niin arkena kuin viikonloppunakin. Eikä tarvitse mitään sen ihmeempää.

Outlet- kauppakeskus, ihan naapurissa!

Olen aiemmassa blogissa jo hehkuttanutkin Zsar Outlet- kauppakeskusta (http://www.zsar.fi ), joka sijaitsee vain noin 5 km matkan päästä meiltä. Asumme siis maalla, mutta ihan lähellä meitä sijaitsee kauppakeskus, mistä löydät laatu brändien outlet- myymälät. Olemme Virojoella asumisen aikana ostaneet kaikki lasten vaatteet ja kengät Zsarista. Edullisesti. Lapsemme eivät ole koskaan kulkeneet näin laadukkaissa vaatteissa. Ja täytyy kyllä sanoa, että Zsarin läheisyyden kyllä huomaa täällä ”katukuvassa”. Aika paljon on Reimaa, Adidasta ja Bossia ihan tavisten päällä. Niin kuin esimerkiksi meidän😊

Zsarista on sanottu hyvin se, että Kotkasta, Lappeenrannasta, Kouvolasta eli lähikaupungeista ei kannata lähteä naapurikaupunkeihin shoppailemaan, sillä kauppakeskuksissa on ne samat kaupat. Mutta kaikista näistä kaupungeista kannattaa lähteä Zsariin, sillä sieltä löytyy kaupat ja merkit hinnalla, mitä ei löydy mistään muista kauppakeskuksista. Ei muuta kuin ostoksille mars!

Ulkoilua Leerviikissä

Vietimme erään upean lauantaipäivän Virolahden Leerviikissä. Onneksi meillä on näitä oppaita täällä, jotka tutustuttavat meidät näihin kunnan helmiin. Meren rannalta löytyy kunnan tarjoamana hieno laavu ulkohuusseineen ja pukukoppeineen. Kesällä siis myös uimaranta. Kaikki niin siistissä kunnossa, eikä ruuhkasta tietoakaan. Minä sain Ritu- koirasta lenkkiseuraa metsäpoluille, kun muut lähtivät vielä jäälle. Lapset eivät paljon viihdykkeitä tälläkään reissulla tarvinneet. Kaatunut iso puu, metsässä virtaava puro ja jään rikkominen riittivät erinomaisesti. Ulkoilun ja lenkkeilyn jälkeen maistui Takaladon makkarat ja kahvit laavulla. Tänne tullaan ehdottomasti uudestaan, oli vuodenaika mikä tahansa!

Lopuksi

Toivottavasti viihdyit Pääsiäistouhuja- blogin parissa. Toivotan kaikille ihanaa pääsiäistä! Hankkikaa kukkia, laittakaa sormet multaan, nauttikaa väreistä ja syökää aamiaiseksi vaikka pinkkejä keitettyjä kananmunia. Värit tekevät kananmunistakin paljon parempia!

Pääsiäisterveisin Maiju