Valitse sivu

Tervetuloa uuden blogin pariin!

Tukka hyvin, kaikki hyvin. Selvisimme siis koronasta ja nyt ovat katseet kohti kevättä! Tässä blogissa kerron taas muutamista paikallisista palveluista, joita perheemme ja yrityksemme on käyttänyt. On niin mukavaa kun palveluja löytyy ihan omasta kylästä, kävelymatkan päästä kotoa. Mukana myös ihania aurinkoisia kevättalven kuvia ja vinkki Lapinvuoren pulkkamästä.

Loru koira on saanut pysyvän oleskeluluvan perheeseemme, 5-0 äänestystuloksella. Vaikka vähän onkin sohvaa syönyt… Lopussa vielä varma kevään merkki, huonejärjestelyjen muutokset ja sisustusta. Näistä osasista koostuu tämän kertainen tekstini. Toivottavasti viihdyt blogin parissa😊

Naistentalosta kauneutta ja hyvinvointia

Virojoella on talo, joka kantaa nimeä Naistentalo. Talossa sijaitsee mm. parturi-kampaamoja, hierontaa, fysioterapiaa ja kosmetologipalvelut. Loviisa kävi HannaKo- kosmetologilla syntymäpäivien kunniaksi. Hän sai reiät korviin ja kynsien lakkauksen. Pienen prinsessan ensimmäinen käynti kosmetologilla oli tärkeä juttu. Minä puolestani sain syntymäpäivälahjaksi kampaamokäynnin Tukkakulmassa. Siellä vierähtikin tunti jos toinenkin, sillä tehtävää oli! Sanoinkin tuoliin istuessani että tässä on tabula rasa, mitäs tehdään? Olen kerran koronan aikana käynyt leikkauttamassa hiuksia, sen jälkeen kun Tuomas leikkasi latvojani keittiösaksilla. Väriä tai muuta käsittelyä kampaajalla on viimeksi hiuksiini tehty melkein 4 vuotta sitten! Ruuhkavuodet jne…

Vaste Oy:n kirjanpito Turusta Virojoelle

Naisyrittäjiä löytyy Virojoelta muualtakin kuin Naistentalosta, tietenkin! Esimerkiksi Joenvarren tilitoimistosta. Siellä kokeneet taloushallinnon ammattilaiset Minna ja Tuula ottivat perheyrityksemme Vasteen kirjanpidon hoitaakseen. Digitalisaatio olisi mahdollistanut kirjanpidon pitämisen Turussa, mutta haluamme tukea paikallisia yrityksiä mahdollisimman paljon. Sen lisäksi kirjanpitäjä on hyvä pitää lähellä, niin maantieteellisesti kuin henkisestikin. Se on niin tärkeä osa yrityksen jatkuvuutta. Nyt on hyvä, kun voin vaikka kesken työpäivän kävellä Tuijan ja Minnan luokse, istua alas ja kertoa huoleni.

Keltainen ihana aurinko

Nyt on kevät todella alkanut, ihanaa! Muutimme Turun keskustasta Virojoelle marraskuussa, juuri kun pimein aika oli alkanut. Keskeltä kaupungin valoja maaseudun pimeyteen oli aika suuri muutos varsinkin lapsille. Kouluun lähdettiin otsalampun kanssa ja se kyllä välillä vähän jännitti. Onneksi naapurin tytöt Neea ja Miina kulkivat Akselin ja Loviisan kanssa päivittäin kouluun ja takaisin. Ja pahimpina aamuina auto käynnistyi meidän pihalla tai naapurissa ja lapset vietiin kouluun.

Saat sen, mitä toivot

Talven alkaessa toivoin runsaslumista talvea maltillisilla lämmityskustannuksilla. Anoppini sanoo aina, että olen sellainen sunnuntailapsi kun saan kaiken mitä toivon. Joten pahoittelut kaikille teille, jotka olette tämän talven aikana uupuneet lumitöissä, jääneet autolla jumiin tai muuten vaan kypsyneet tähän ennätysmäiseen lumimäärään. Sain siis sen, mitä toivoin, sillä lämmityskustannuksetkin ovat olleet maltilliset pakkasista huolimatta. Tämä talo on taloudellinen, omistajat jättivät meille liiterin täyteen polttopuita poltettavaksi ja saimme ilmalämpöpumpun. Sen lisäksi 5 henkilöä ja koira kyllä ”lämmittävät” taloa ainakin jonkin verran☺️

Lorusta tulee meidän koira

Edellisessä blogissa kirjoitin, että Loru saa jäädä meille ellei syö uutta sohvaa. No, sohvaa on hieman ”maistettu” muutamasta kulmasta, mutta siitä huolimatta tämä Amstaffinalku on valloittanut sydämemme ja perheäänestyksessä sai äänet 5-0, jää siis meille.

Loru vaatii todella paljon koulutusta, mutta osoittaa täyspäisyyttä ja koulutettavuutta. Eli hyvä amstaffinalku. Kaikki koirat vaativat paljon koulutusta oppiakseen ”kunnon kansalaisiksi”, mutta näiden vahvojen rotujen kanssa se on tehtävä. Pienempien tai pehmeiden koirien kanssa pärjäät vaikket kouluttaisikaan kunnolla. Amstaffit ovat kovia luonteeltaan ja vahvoja fysiikaltaan. Lorun kouluttaminen kotona sisätiloissa on palauttanut myös meidän lapset ruotuun. Täällä on armeijakuri, niin koirilla kuin lapsilla. Ei huudeta, ei riehuta, tavarat korjataan ja syödään rinta kiinni ruokapöydässä. JES!💪

Varma kevään merkki!

Varma kevään merkki on se, että muutetaan huonejärjestystä tai sisustusta kotona. Me saimme muutoksella kaikille lapsille omat huoneet. Tähän asti Akseli oli asunut pienimmässä makuuhuoneessa ja tytöt olivat jakaneet yhden makuuhuoneen. Kaksi prinsessaa ei enää mahtunut samaan huoneeseen, jotain oli tehtävä. Loviisa sai jäädä pinkkiin huoneeseen, Iiris sai Akselin vanhan huoneen ja Akseli muutti takkahuoneeseen. Akselia ei haittaa puunväriset paneelit seinissä ja katossa tai tumma tiiliseinä ja takka. Nyt hänellä on tilaa kunnon setupille ja isolle sängylle. Sen lisäksi oma sisäänkäynti, oma ovi kylpyhuoneeseen ja mahdollisuus paistaa makkaraa omassa huoneessa. Ei siis ollenkaan paha näin 9v pojan mielestä. Asiat ovat juuri sellaisia, miten niihin suhtaudut. Luotimme siihen, että enää ei tule kauhean kovia pakkasjaksoja, joten ilmalämpöpumppu saa nyt hoitaa lämmityksen.

Jos päädymme ostamaan tämän talon, purkaisin takan, sillä se vie todella paljon tilaa eikä sen paikka ole lämmityksen kannalta järkevä. Ja tarvitsemme takkahuoneen yhdeksi makuuhuoneeksi. Uusi takka tulisi olohuoneeseen, mistä lämpö jakautuisi paremmin koko taloon. Tämä kaikki olettaen, että se on rakennusteknisesti ym. mahdollista, mutta miksei olisi?

Miksi ihmeessä 70-80-luvulla on tehty takkahuoneita ja sijoitettu talon ainut varaava tulisija sinne? Onko sähkö ollut niin halpaa vai onko se vain ollut sen ajan ylellisyyttä? No niin tai näin, tämä järjestely toimii nyt meillä todella hyvin ja maassa rauha, sillä toinen prinsessa saa nyt pitää järjestystä ja toinen levittää kaikki leikit joka päivä.

Äidillä olisi vielä yksi toive, mutta sen ratkaisemiseksi tarvitaan jo jotain muutakin kuin lekaa… Ihanaa kun on iso kylpyhuone, mutta sekään ei ole tarpeeksi iso ulkovaatteiden, kenkien ja pyykkien kuivaustilaksi…todistusaineistoa löytyy kuvasta. Loru siellä tietenkin napostelemassa kaikki tupsut pipoista. Oma paikka vaatehuollolle olisi siis tarpeen. Sellaisella taitaakin olla nimi; kuraeteinen ja kodinhoitohuone. Sellainen olisi ihana. Toive heitetty ilmoille, katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Lopuksi

Tässä tämän kertainen blogini, toivottavasti viihdyit blogin parissa. Haluan vielä loppuun sanoa, että teimme Tuomaksen kanssa tietoisen päätöksen ottamatta kantaa tai käsittelemättä maailman tilannetta näissä blogeissa ja vlogeissamme. Haluamme pitää nämä blogit ja vlogit puhtaasti perhekeskeisinä. Tämä ei tarkoita sitä, ettemmekö olisi huolissamme Ukrainan tilanteesta ja sodan uhan leviämisestä.

Tässä vielä lupaamani linkit, käykää tutustumassa!

Tilitoimisto Virojoella https://joenvarren.fi/

Parturi-kampaamo Tukkakulman Facebook- sivut https://fi-fi.facebook.com/tukkakulmavirolahti

Kosmetologi HannaKo:n Facebook- sivut https://www.facebook.com/tmihannako/

Lisää tietoa Virolahden tapahtumista löydät mm. Visit Virolahti Facebook- sivuilta https://www.facebook.com/Virolahti

Ota seurantaan myös perhevlogimme Visit Virolahden YouTube-kanavalla!

Tästä pääset katsomaan tunteikkaan jakson ”Kaikenkarvaiset Ystävät”, missä mm. muistellaan Muru koiraamme, tutustutaan uusiin eläinystäviin Virolahdella. Mukana myös tuleva hiihtolupaus, Iiris 3v. Tuleeko hänestä kuin Kerttu ja Krista, se jää nähtäväksi. Valloittava joka tapauksessa!

Tavataan seuraavassa blogissa noin kuukauden päästä!

Terkuin Maiju