Valitse sivu

Haminan, Keltakankaan, Karhulan ja Virolahden rokotuspisteille voi saapua ajanvarauksella vielä 28.2.2022 saakka. Vapaita aikoja on tällä hetkellä tarjolla runsaasti.

KORJAUS 15.2.2022 : Kouvolan Keltakankaan rokotuspisteen toiminta loppuu kokonaan 21.2.2022, ei 28.2.2022. Keltakankaalla ei myöskään järjestetä walk in -rokotuksia enää maaliskuussa.
Keltakankaalle voi varata ajan 21.2.2022 asti. 22.2.2022 ja sen jälkeen Keltakankaalla ei anneta myöskään tehosteannoksia. Tieto muutoksesta on annettu asiakkaille edellisen rokotuskerran yhteydessä.

Rokotukset keskitetään jatkossa Kymsoten isoimpiin käytössä oleviin rokotuspisteisiin Kouvolan Hansassa ja Kotkan Pasaatissa. Muut rokotuspisteet ovat jatkossa auki vain erikseen ilmoitettuina aikoina. Päätös ei koske Pyhtään rokotuspistettä, jossa rokotukset jatkuvat edelleen pyhtääläisille ja Pyhtään terveysaseman valinneille.

  • Kymenlaaksolaisista täysi-ikäisistä liki 90% on saanut kaksi annosta koronarokotetta. Kun jo 63,7% on saanut myös kolmosannoksen, on tarve usealle rokotuspisteelle selvästi pienentynyt, kertoo Kymsoten rokotuskoordinaattori Mari Ollas.
  • Suosittelen lämpimästi pienemmissä Kymenlaakson kunnissa asuvien hyödyntävän lähintä rokotuspistettään vielä helmikuun ajan. Vapaan ajan voi saada jo seuraavalle päivälle.

Muutos koskee vain ajanvarauksella annettavia koronarokotuksia. Jatkossa Haminan, Keltakankaan, Karhulan ja Virolahden rokotuspisteillä tullaan järjestämään erikseen ilmoitettavia walk in -rokotuspäiviä, joihin voi saapua ilman ajanvarausta.

Kymsoten kaikkiin walk in -koronarokotuksiin voivat saapua 12 vuotta täyttäneet asukkaat. Ilman ajanvarausta voi hakea 1., 2. tai 3. rokoteannoksen. Vakavasti immuunipuutteiset ovat oikeutettuja myös 4. annokseen.

Koska lapsilla on käytössä eri koronarokote, järjestetään 5-11 -vuotiaille omia koronarokotuspäiviä. Lasten rokotuspäiviä on Kouvolassa Hansan rokotuspisteessä ja Kotkassa Pasaatin rokotuspisteessä joka lauantai ainakin helmikuun loppuun asti.

Tulevat walk in -rokotukset päivitetään Kymsoten koronainfoon: https://korona.kymsote.fi/walk-in-koronarokotukset-kymenlaaksossa/

Koronarokotusten ajanvaraus: https://korona.kymsote.fi/koronarokotukset/

Lasten ja nuorten koronarokotukset: https://korona.kymsote.fi/lasten-ja-nuorten-rokotukset/

Lisätietoja

Mari Ollas, rokotuskoordinaattori
p. 040 488 4243, mari.ollas@kymsote.fi