Valitse sivu

Kymsoten järjestämät maksuttomat influenssarokotukset käynnistyvät marraskuun loppupuolella ja joukkorokotuksia tarjotaan ilman ajanvarausta eri puolilla Kymenlaaksoa viikoilla 47, 48 ja 49 eli ajalla 22.11. – 10.12.2021. Influenssarokotteen saavat maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle rokotuksesta on merkittävää hyötyä.

Joukkorokotuksia porrastetaan aakkosjärjestyksellä

Influenssarokotukset toteutetaan ilman ajanvarausta walk in- rokotuksina. Asiakasvirtaa porrastetaan aakkosjärjestyksellä, jossa järjestys perustuu sukunimen alkukirjaimeen. Aakkosjako on seuraava:

Maanantaina A-I

Tiistaina J-L

Keskiviikkona M-O

Torstaina P-Ö

Perjantaina kaikki aakkoset.

Sama jako on käytössä jokaisella joukkorokotusviikolla. Asiakkaiden toivotaan noudattavan aakkosjakoa ruuhkien minimoimiseksi ja tarvittaessa hyödyntämään perjantaipäiviä, jolloin kaikki ovat tervetulleita. Jako ei ole ehdoton eli perustellusta syystä voi saapua myös muuna päivänä.

Influenssarokotukset jatkuvat myös tämän aikajakson jälkeen. Influenssarokotteen voi saada myös terveysasemalla muun käynnin yhteydessä tai koronarokotuksen yhteydessä.

Rokotuspaikkoja on eri puolilla Kymenlaaksoa ja ne ovat avoinna maanantaista torstaihin kello 9-17 ja perjantaisin kello 9-15.
Rokotuspaikoilla on mahdollista saada samalla myös koronarokotus. Poikkeuksena on Karhulan rokotuspaikka, jossa annetaan vain influenssarokotuksia. Koronarokotuksiin ja influenssarokotuksiin on omat jononsa. Mikäli henkilö on ottamassa molemmat rokotukset, hän valitsee koronarokotusjonon. Paikan päällä on ohjeistusta jonoihin.

Rokotuspisteet:

Kouvola

Kauppakeskus Hansan rokotuspiste, Torikatu 3, 45100 Kouvola. 2. kerros. Kulku/jonomuodostus Manskin sisäänkäynnin kautta.

Keltakankaan terveysasema, Sairaalankaari 15 A, 46860 Keltakangas. Vanhan sairaalan puolella, ovi numero 3.

Kuusankosken entisen terveysaseman tilat. Sisäänkäynti sama kuin neuvolan asiakkailla. Rokotukset tällä pisteellä ajalla 3.12- 10.12.2021. Kymenlaaksonkatu 3G, 45700 Kuusankoski.

Kotka:

Kauppakeskus Pasaatin rokotuspiste, 1. kerroksen liiketila. Kulku Kirkkokadun sisäänkäynnin kautta (tila Cubusta vastapäätä). Keskuskatu 10, 48100 Kotka.

Karhulan terveysasema. Vesivallintie 18, 48600 Kotka. Terveysaseman alakerta, entiset lasten kuntoutuksen tilat. Kulku terveysaseman pääoven oikealta puolelta raput alas tai liuskaa pitkin. Seuraa opasteita. Annetaan ainoastaan influenssarokotuksia.

Hamina:

Haminan sairaala. Reutsinkatu 1, 49400 Hamina. Kulku pääovesta, röntgenin tilat.

Virolahti:

Rajasali. Itätie 1, 49900 Virolahti. Rokotuksetviikolla 48 eli 29.11- 3.12.2021 kello 9-15.

Miehikkälä:

Miehikkälän terveysasema, Keskustie 1 A 4, 49700 Miehikkälä. Rokotukset viikolla 47 eli 22.11- 26.11.2021 kello 9-15.

Pyhtää:

Pyhtään osalta sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottamisesta pyhtääläisille ja Pyhtään palvelun valinneille vastaa Terveystalo. Pyhtäällä riskiryhmien kausi-influenssarokotukset alkavat Pyhtään terveyskeskuksessa jo viikolla 45. Tietoa rokotuksista on luettavissa täältä: https://terveys.pyhtaa.fi/fi/uutiset/riskiryhmien-kausi-influenssa-rokotukset-2021-2022-pyhtaan-terveyskeskuksessa

Maksuton influenssarokote tarjotaan tietyille ryhmille

Influenssarokotteen saavat maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle influenssarokotuksesta on merkittävää hyötyä:

 • Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö
 • Raskaana olevat naiset
 • Kaikki 65 vuotta täyttäneet
 • Kaikki 6 kuukauden – 6 vuoden ikäiset lapset
 • Sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
 • Varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset
 • Henkilöt, jotka ovat toistuvasti läheisessä kontaktissa vakavalle influenssalle erityisen alttiiseen ihmiseen. Lisätietoja: Alttiiden henkilöiden lähipiirin influenssarokotukset – Infektiotaudit ja rokotukset – THL
 • Henkilöt, jotka ovat toistuvasti läheisessä kontaktissa sellaisen vakavalle influenssalle alttiin ihmisen kanssa, jota ei voida suojata influenssarokotteella.

Toistuvasti läheisellä kontaktilla tarkoitetaan tilannetta, jossa henkilö asuu samassa asunnossa tai on viikoittain kasvotusten tekemisissä suojattavan ihmisen kanssa.

Muihin lähipiirirokotuksiin ei käytetä kansallisen rokotusohjelman influenssarokotteita. Muissa tapauksissa influenssarokotteen voi ostaa esimerkiksi reseptillä apteekista tai yksityiseltä palveluntarjoajalta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee influenssarokotusta kaikille, joilla on lähikontakti vakavalle influenssalle alttiiseen henkilöön. Osa heistä saa rokotteen maksutta ja osa ei. Terveyden- tai sairaanhoitaja arvioi, kuuluuko rokotettava maksuttoman rokotuksen kohderyhmään.

Influenssarokotteen voi hankkia omakustanteisena

Mikäli ei kuulu maksuttoman influenssarokotuksen piiriin, voi hankkia reseptillä apteekista omakustanteisen influenssarokotteen. Rokote voidaan antaa asiakkaalle walk in -tapahtumassa tai sovitusti muun käynnin yhteydessä.

Reseptipyynnöt omakustanteista influenssarokotetta varten lähetetään terveysasemille sähköisen asiointipalvelun kautta yhteydenottolomakkeella, mikäli tämä on asiakkaalle mahdollista. Sähköiseen asiointiin pääsee täältä: www.kymsote.fi/easiointi Palvelun käyttö vaatii vahvan tunnistautumisen verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Mikäli sähköinen asiointi ei ole mahdollista, asiakas voi jättää takaisinsoittopyynnön terveysasemien puhelinpalveluun p. 05 220 2000 ja valitsemalla valikon Rokotukset 4.

Kausi-influenssarokotukset Kymsoten neuvoloissa 22.11.- 3.12.2021 ja 10.-14.1.2022 ajanvarauksella

Neuvolan asiakkaat saavat rokotukset varatun neuvolavastaanoton yhteydessä tai keskitetystä ajanvarauksesta p. 05 220 2100varaamallaan ajalla.

Neuvolaikäiset ja raskaana olevat rokotetaan neuvolassa.

Neuvoloissa rokotetaan:

 • Raskaana olevat, heidän puolisonsa ja lapsensa
 • Kaikki neuvolaikäiset lapset
 • Alle kuuden kuukauden ikäisten lasten vanhemmat ja sisarukset
 • Yli kuuden kuukauden ikäisten lasten vanhemmat, jos vanhempi kuuluu riskiryhmään

Lasten influenssarokotteina käytetään pistettävää tai nenäsumuterokotetta. Nenäsumuterokote on tarkoitettu 2–6-vuotiaille lapsille. Jos lapsi on aiemmin saanut kaksi annosta influenssarokotetta pistoksena tai yhden annoksen rokotetta nenäsumutteena, hänelle riittää yksi tehosteannos influenssarokotetta. Alle 9-vuotias lapsi, joka ei ole aiemmin saanut influenssarokotusta tai on saanut vain yhden annoksen, tarvitsee tänä vuonna kaksi annosta pistettävää influenssarokotetta. 1. ja 2. annoksen välin tulee olla vähintään neljä viikkoa. Viikoilla 47 ja 48 annetaan 1. rokotus, viikolla 2: 2. rokotus.

Koululaisten ja opiskelijoiden influenssarokotukset

Koululaiset rokotetaan oman koulunsa terveydenhoitajan vastaanotolla. Terveydenhoitajat tiedottavat koulukohtaiset rokotuskäytänteet Wilman kautta. Toisen asteen oppilaitoksissa opiskelevat, opiskeluterveydenhuoltoon oikeutetut opiskelijat rokotetaan opiskeluterveydenhuollossa.

Kotihoito ja asumispalvelut tiedottavat omille asiakkailleen, kuinka influenssarokotukset kussakin yksikössä ja kotihoidossa järjestetään.

Lisätietoja

Jenni Jaatinen, rokotuskoordinaattori, lisätietoja rokotusten käytännönjärjestelyistä

p. 040 4884 243, jenni.jaatinen@kymsote.fi

Marja-Liisa Mäntymaa, johtajaylilääkäri
p. 020 622 2003, marja-liisa.mantymaa@kymsote.fi