Valitse sivu

Ajanvaraus avautuu 29.10.2021

Kymsotessa noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositusta kolmannesta koronarokoteannoksesta ja laajennetaan koronarokotusten 3. annos 60 vuotta täyttäneille ja lääketieteellisille riskiryhmille. Kymsotessa nämä rokotusryhmät voivat hakeutua 3. rokotuksiin 29.10.2021 alkaen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee, että kolmas koronarokoteannos tarjotaan 60 vuotta täyttäneille, laitoksissa ja hoivakodeissa asuville sekä lääketieteellisille riskiryhmille 1 ja 2. Kolmatta annosta suositellaan näille ryhmille aikaisintaan kuusi kuukautta toisen rokoteannoksen jälkeen.

(Lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat saivat jo ensimmäisen koronarokotuksensa aiemmin kuin oma ikäryhmänsä. Tietoa näistä riskiryhmistä 1 ja 2 täältä: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/rokotteet-ja-koronavirus/rokotusjarjestys-ja-covid-19-taudin-riskiryhmat/riskiryhmien-koronarokotusten-jarjestys)

Kolmas annos parantaa lääketieteellisten riskiryhmien ja iäkkäiden suojaa vakavalta koronavirustaudilta.

THL:n mukaan koronarokotteen teho tartuntaa vastaan hiipuu asteittain toisen annoksen saamisen jälkeen. Rokotteen suojateho vakavaa koronavirustautia vastaan säilyy valtaosalla väestöstä kuitenkin erittäin hyvänä ainakin kuuden kuukauden ajan.

Alle 60-vuotiailla, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin, ei ole toistaiseksi kiirettä saada kolmatta koronarokoteannosta.

3. rokotukseen hakeudutaan ajanvarauksella tai ilman

Kolmosrokotuksiin voi hakeutua ajanvarauksen kautta tai hakemalla rokotuksen walk in -rokotustapahtumissa, joihin mennään ilman ajanvarausta. On tärkeää, että edellä mainittuihin ryhmiin kuuluvilla henkilöillä on 3. annoksen rokotuspäivänä kakkosrokoteannoksesta kulunut vähintään kuusi kuukautta.

Ohjeet koronarokotuksen ajanvaraukseen täältä. Ajanvaraus tälle ryhmälle avautuu 29.10.2021: https://korona.kymsote.fi/ajanvaraus-rokotukseen/

Ajantasaiset tiedot tulevista walk in -rokotuksista: Walk in -koronarokotukset Kymenlaaksossa – Kymsoten koronainfo

THL suosittaa kolmatta rokoteannosta nyt kaikille seuraaville:

  • voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille. 
  • niille naisille ja 30-vuotta täyttäneille miehille, jotka ovat saaneet rokotteensa lyhyellä, alle 6 viikon annosvälillä yli 6 kuukautta sitten
  • kaikille 60 vuotta täyttäneille 
  • laitoksissa ja hoivakodeissa asuville
  • lääketieteellisille riskiryhmille 1 ja 2. 

Kolmatta rokoteannosta ei suositella alle 30-vuotiaille miehille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin 1 tai 2 tai voimakkaasti immuunipuutteisten ryhmään. 

(Lisätietoja: Kolmas koronarokoteannos – Infektiotaudit ja rokotukset – THL)

Lisätietoja

Marja-Liisa Mäntymaa, johtajaylilääkäri
p. 020 622 2003, marja-liisa.mantymaa@kymsote.fi