Valitse sivu

Kymenlaaksossa otetaan huomioon Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen eilen 30.9.2021 julkistama uusi kansalaisille tarkoitettu maskisuositus. Uusi suositus ei perustu enää koronaepidemian eri vaiheisiin vaan pääosin ihmisten omaan tilannekohtaiseen harkintaan.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiedote maskisuositusten päivittämisestä luettavissa täältä: THL päivitti maskisuositustaan – maskia kannattaa yhä käyttää ruuhkaisissa, julkisissa sisätiloissa etenkin, jos on rokottamaton   – Tiedote – THL

Kymsote suosittaa uuden suosituksen mukaisesti kymenlaaksolaisia edelleen käyttämään maskia etenkin ruuhkaisissa ja julkisissa sisätiloissa. Maskin käyttöä suositellaan myös ruuhkaisissa ulkotiloissa. Erityisesti maskin käyttöä suositellaan henkilöille, jotka ovat rokottamattomia.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen maskisuositus on tarkoitettu nimenomaan kansalaisille ja siinä korostetaan omaa harkintaa ja rokotusten vaikutusta henkilöiden maskin käytön tarpeellisuuteen.

THL – eikä näin ollen myöskään Kymsote – ei tässä vaiheessa anna uusia maskisuosituksia koskien työpaikkoja tai esimerkiksi kouluja ja päiväkoteja. Työpaikkojen maskisuosituksista vastaa Työterveyslaitos.

Varhaiskasvatuksen, koulujen ja oppilaitoksen kohdalla puolestaan noudatetaan opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeita, uusien ohjeiden odotetaan valmistuvan lähiaikoina. Tämän vuoksi siis Kymenlaaksossa ei anneta uusia suosituksia esimerkiksi koululaisten, opiskelijoiden, opettajien tai varhaiskasvattajien maskien käyttöön kouluissa ja päiväkodeissa.

Kymsote muistuttaa, että maskien käyttö on edelleen voimassa sosiaali- ja terveysalan työtehtävissä sekä sairaaloissa ja muissa laitoksissa ja asumisyksiköissä vieraillessa.