Valitse sivu

Kymenlaakson koronatilanne on heikentynyt. Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä on kokouksessaan 4.8.2021 todennut, että Kymenlaakso on siirtynyt koronassa leviämisvaiheeseen ja kaikkia tartuntatapauksia ei ole kyetty jäljittämään. Tartuntamäärät ovat viimeisen kahden viimeisen viikon aikana tuplaantuneet.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) kieltää tartuntatautilain nojalla Kymenlaakson sairaanhoitopiirin alueella sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 10 henkilöä sekä kaikki ulkotilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä. Suurempia tilaisuuksia voidaan kuitenkin järjestää vain AVI:n määräyksessä (ESAVI/26422/2021) mainittujen edellytysten täyttyessä. Päätös on voimassa 14.8-13.9.2021.

Koronatilanteen helpottamiseksi ja sairaalakapasiteetin turvaamiseksi on ensiarvoisen tärkeää, että rokotekattavuus on mahdollisimman korkea. Tämän vuoksi Kaakon kaksikon johtoryhmä suosittelee rokotteen ottamista.

Muista myös perusohjeet tartuntojen ehkäisyssä:

  • Pidä vähintään 2 metrin turvaväliä muihin ihmisiin.
  • Huolehdi hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.
  • Suosi maskin käyttöä.
  • Vältä suuria kokoontumisia.

Kaakon kaksikon johtoryhmä seuraa koronatilanteen kehittymistä ja tekee tarvittaessa kuntakohtaisia rajoituspäätöksiä, joista tiedotetaan erikseen.

9.8.2021 Kaakon kaksikon johtoryhmä