Valitse sivu

Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä on kokouksessaan 9.6.2021 on viimeisimmän kerran käsitellyt suosituksia alueellisista koronarajoituksista. Epidemian osalta Kymenlaaksossa on siirrytty perustasolle, mikä tarkoittaa kuntien koronarajoitusten päättymistä. Suositukset terveysturvallisesta toiminnasta ovat edelleen voimassa ja korostuvat rajoitusten päättyessä. Suositukset ovat seuraavat:

Harrastustoiminta

  • Harrastustoiminta on sallittu kaikille ikäluokille ilman ryhmäkoon rajoituksia sekä sisä- että ulkotiloissa.
  • Harrastustoiminnassa suositellaan noudatettavan kahden (2) metrin turvavälejä ja THL:n hygieniasuosituksia.
    • Suositus koskee myös toimintaa pukuhuoneissa ja muissa yhteisissä tiloissa.

Lisätietoja harrastustoiminnasta antaa Kaakon kaksikon liikuntatoimi.

Kuntien tilat ja toiminta

  • Kaakon kaksikon kirjastot ja museot palvelevat normaalisti. Tiloissa suositellaan noudatettavan kahden (2) metrin turvavälejä ja THL:n hygieniasuosituksia.
  • Kunnat palvelevat asiakkaita ensisijaisesti puhelimitse ja sähköpostitse. Käyntiasiointi on tarvittaessa mahdollista erillisellä ajanvarauksella.
  • Kuntien henkilöstölle suositellaan etätyötä kaikissa sellaisissa tehtävissä, joissa se on mahdollista.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston määräys

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt epidemiatilanteen ja STM:n ohjauksen mukaisen määräyksen kokoontumisrajoituksista. Päätöksen sisältöön voi tutustua AVI:n nettisivuilla.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee tällä viikolla (23) uutta päätöstä, joka korvaa nykyisen määräyksen. Valmisteltava päätös todennäköisesti poistaa voimassa olevat kokoontumisrajoitukset. Päätös ei vaikuta Kaakon kaksikon kuntien koronarajoituksiin. Seuraathan tilaisuuksien järjestämiseen liittyvien rajoitteiden päivittymistä AVI:n tiedotteista.

Muita huomioita:

  • Vahvat suositukset kasvomaskien käytöstä ovat muutenkin voimassa Kymenlaaksossa yli 12-vuotiaille. Kymsote on suositellut alueen työnantajia järjestämään etätyötä kaikissa sellaisissa työtehtävissä, joissa se on mahdollista.
  • Kymsote suosittelee myös välttämään kaikkea ei-välttämätöntä matkustamista ulkomaille ja harkitsemaan tarkkaan myös kotimaan matkustamista. Tämän lisäksi Kymsote rajoittanut vierailijoiden pääsyä sairaaloihin.
  • Suositellaan, että niin ikään yksityistilaisuuksissa ja juhlissa noudatetaan kahden (2) metrin turvavälejä ja THL:n hygieniasuosituksia.

9.6.2021 Kaakon kaksikon johtoryhmä