Valitse sivu

Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä on kokouksessaan 26.5.2021 on käsitellyt suosituksia alueellisista koronarajoituksista. Suositusten johdosta Kaakon kaksikon kunnissa koronarajoituksia jatketaan nykymuodossaan. Rajoitukset ovat voimassa toistaiseksi ja ne ovat tarkastettavissa alta. Etelä-Suomen aluehallintoviraston uusi määräys sen sijaan jatkaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoittamista 15.6.2021 asti.

Harrastustoiminta

 • Alaikäisten ryhmäharrastustoiminta sekä peli-, kilpailu- ja ottelutoiminta on sallittu sisä- ja ulkotiloissa ilman ryhmäkoon rajoitetta. Yleisön osalta tulee noudattaa aluehallintoviraston antamia määräyksiä kokoontumisrajoituksista sekä muita yleisötilaisuuksiin liittyviä ohjeita.
 • Aikuisten ryhmäharrastustoiminta sekä peli-, kilpailu- ja ottelutoiminta on sallittu ulkona ilman ryhmäkoon rajoitetta. Yleisön osalta tulee noudattaa aluehallintoviraston antamia määräyksiä kokoontumisrajoituksista sekä muita yleisötilaisuuksiin liittyviä ohjeita.
 • Aikuisten sisätiloissa tapahtuva ryhmäharrastustoiminta, jossa ei voi käyttää koko ajan maskeja on edelleen keskeytetty. Samoin aikuisten peli- ja ottelutoiminta sisätiloissa on keskeytetty.
 • Aikuisten sellainen ryhmäharrastustoiminta sallitaan sisätiloissa, jossa voi koko ajan käyttää maskeja ja noudattaa turvavälejä enintään 20 henkilön ryhmissä.
 • Klamilan koulun kuntosalin on avoinna kesäkuun loppuun asti ja sille on laadittu oma käyttöohje.
 • Klamilan nuortentalon kuntosali on avoinna ja sille on laadittu oma käyttöohje.
 • Pukuhuoneissa ja muissa yhteisissä sosiaalitiloissa on vahva maskisuositus kaikille 12 vuotta täyttäneille.
 • Nuorisotalot (Kiwi, Pleissi sekä Klamilan nuortentalo) toimivat normaalisti ilman ryhmäkoon rajoitusta siten, että toiminnassa noudatetaan turvavälejä ja THL:n hygieniasuosituksia.
 • Kaakon kaksikon koulujen ja päiväkotien tilat eivät ole kevätlukukauden aikana käytettävissä aikuisten harrastustoiminnalle – pois lukien Klamilan koulun kuntosali.

Lisätietoja harrastustoiminnasta antaa Kaakon kaksikon liikuntatoimi.

Muut julkiset tilat, tilaisuudet ja kuntien asiakaspalvelu

 • Etelä-Suomen aluehallintoviraston määräyksellä kaikki yli 20 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat kielletty 15.6.2021 asti. Enintään 20 hengen tilaisuuksia sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.
 • Suositellaan, että ei järjestetä yli 20 hengen yksityistilaisuuksia tai perhejuhlia, eikä tällaisiin myöskään osallistuta.
 • Kirjastojen oleskelutilat ovat käytettävissä ja niissä tulee noudattaa turvavälejä ja THL:n hygieniasuosituksia. Kirjastoautojen liikennöinti toimii normaalisti. Virolahden omatoimikirjasto on avoinna.
 • Bunkkerimuseo ja Salpalinja-museo voivat toimia normaalisti, mutta kuitenkin siten, että kohteissa tulee noudattaa turvavälejä ja THL:n hygieniasuosituksia.
 • Kunnat palvelevat asiakkaita puhelimitse ja sähköpostitse. Painavin perusteiden käyntiasiointi on mahdollista erillisellä ajanvarauksella.
 • Kuntien henkilöstö on etätöissä kaikissa sellaisissa tehtävissä, joissa se on mahdollista.

Muita huomioita:

 • Yläkoulujen oppilaille ja kuudesluokkalaisille suositellaan vahvasti maskin käyttöä koulupäivän ja koulukuljetusten ajan. Virolahden lukio toimii lähiopetuksessa tarkoin koronajärjestelyin.
 • Vahvat suositukset kasvomaskien käytöstä ovat muutenkin voimassa Kymenlaaksossa yli 12-vuotiaille. Kymsote on suositellut alueen työnantajia järjestämään etätyötä kaikissa sellaisissa työtehtävissä, joissa se on mahdollista.
 • Kymsote suosittelee myös välttämään kaikkea ei-välttämätöntä matkustamista ulkomaille ja harkitsemaan tarkkaan myös kotimaan matkustamista. Tämän lisäksi Kymsote rajoittanut vierailijoiden pääsyä sairaaloihin.
 • THL on julkaissut 24.5.2021 ohjeen kevään ja kesän juhliin. Juhlia järjestäviä toivomme tutustuvan ohjeisiin. Juhlissa on tärkeä huomioida alueelliset rajoitukset ja suositukset. Juhlavieraiden osalta seniorivieraat on hyvä kohdata siten, että sekoittumista eri ikäisiin ei toteutuisi.

26.5.2021 Kaakon kaksikon johtoryhmä