Valitse sivu

Kymenlaakson koronavirustilanne on viime viikkoina heikentynyt nopeasti. Kaakon kaksikon alueella tautitapauksia on esiintynyt enemmän kuin koko epidemian aikana aiemmin. Tilanteessa on nyt erittäin huolestuttavia piirteitä: 

  • Pääsiäisen ajan rajaliikenne sekä loma-ajan matkustelu. 
  • Kymenlaaksossa esiintyy koronan virusvarianttia, joka tarttuu aiempaa herkemmin. 
  • Nuorten ja nuorten aikuisten illanvietot.

Vetoamme laajasti nuoriin, nuorten vanhempiin ja nuoriin aikuisiin sekä myös tilojen vuokraajiin, että kokoontumissuosituksia noudatetaan. Ikävä kyllä tässä tilanteessa mökkibileet tulee tyystin unohtaa. Toivomme samaa vastuullisuutta myös Venäjän rajanylityksiin liittyen. 

Voimme jokainen pienentää omalta kohdalta koronavirustartunnan mahdollisuutta turvaetäisyyksin, käyttämällä maskia sekä huolehtimalla käsihygieniasta. 

Veli-Matti Pulli 

Virolahden kunnanjohtaja 

Arto Ylönen 

Miehikkälän kunnanjohtaja