Valitse sivu

Esiopetus on muuttunut velvoittavaksi; lukuvuonna 2021-2022 on kaikkien 2015 syntyneiden lasten osallistuttava esiopetukseen. Esiopetusta järjestetään vähintään 700 h vuodessa (4 tuntia päivässä). Esiopetuksessa noudatetaan koulun työvuoden loma-aikoja.

Ilmoittautuminen esiopetukseen tapahtuu 18.3.-26.3.2021 välisenä aikana.

Esiopetusta järjestetään lukuvuonna 2021-2022

  • Klamilan päiväkodin esiopetusryhmässä
  • Virojoen päiväkodin Tivoli -ryhmässä
  • Miehikkälän päiväkodin Leppäkertun esiopetusryhmässä

Perusopetuslain mukainen kuljetusoikeus järjestetään lähikouluperiaatteen mukaisesti. Kuljetustarve ilmoitetaan hakemuksessa. Esiopetukseen tutustumispäivä on keskiviikkona 21.4.2021, johon lapsi kutsutaan kirjeellä.

  1. VARHAISKASVATUKSEEN HAKEMINEN

Uusia hakemuksia varhaiskasvatukseen otetaan vastaan jatkuvasti. Hakemus tulee jättää viimeistään neljä kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee paikan. Jos varhaiskasvatuksen tarve ei ole ennakoitavissa äkillisen työnsaannin tai koulutuksen aloittamisen takia, tulee paikkaa hakea viimeistään kaksi viikkoa ennen tarvetta.

Jos toivotte lapsellenne varhaiskasvatuspaikan syksyllä 2021 / toimintakaudelle 2021 – 2022, pyydämme teitä jättämään hakemuksen 26.3.2021 mennessä. Niiden perheiden, jotka haluavat vaihtaa paikkaa,tulee tehdä uusi hakemus.

Maksuttomaan varhaiskasvatukseen hakeminen: Miehikkälä ja Virolahti tarjoavat vuonna 2016 -syntyneille lapsille maksutonta varhaiskasvatusta 20h/vko (klo 9 – 13) ajalla 1.8.2021 – 31.7.2022.

3. HAKEMUSLOMAKKEET JA LISÄTIEDOT

Varhaiskasvatukseen haetaan ja esiopetukseen ilmoittaudutaan samalla hakemuksella. Sähköinen hakemus löytyy Virolahden kunnan nettisivulta https://www.virolahti.fi/varhaiskasvatus-ja-koulutus/varhaiskasvatus/varhaiskasvatukseen-hakeminen/

Lisätietoja antaa            varhaiskasvatusjohtaja Outi Silander

puh. 040 5493 335 tai sähköpostilla etunimi.sukunimi@virolahti.fi