Valitse sivu

Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä on kokouksessaan 5.3.2021 viimeisimmän kerran tarkastellut alueellisia rajoituksia ja suosituksia. Lisäksi Etelä-Suomen aluehallintovirasto on antanut 4.3.2021 määräyksen yleisötilaisuuksia, yleisiä kokouksia sekä oppilaitosten tiloja koskien. Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös koskien yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia (ensimmäinen kohta alla) on voimassa muista rajoituksista poiketen aikavälillä 5.3. – 31.3.2021. Muut alla mainitut rajoitukset ovat voimassa 8.3. – 28.3.2021.

 • Etelä-Suomen aluehallintoviraston määräyksellä kaikki yli 6 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat kielletty. Enintään 6 hengen tilaisuuksia sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.
 • Suositellaan, että ei järjestetä yli 6 hengen yksityistilaisuuksia tai perhejuhlia, eikä tällaisiin myöskään osallistuta.
 • Yläkoulut ovat etäopetuksessa, pois lukien erityistä tukea tarvitsevat. Yläkoululaisille järjestetään noudettava kouluruoka.
 • Virolahden lukio on etäopetuksessa, mahdollistaen välttämättömän lähiopetuksen. Abiturienteille ja heidän perheilleen suositellaan 14 vrk:n omaehtoista karanteenia ennen ylioppilaskirjoituksia sekä niiden ajan. Lukiolaisille järjestetään noudettava kouluruoka.
 • Miehikkälän ja Virolahden sisäliikuntapaikat ovat suljettuina vuonna 2007 syntyneiden ja sitä vanhempien lasten osalta. Yksityisten liikunta- ja urheilupaikkojen sulkemista suositellaan edelleen, jos sitä ei ole vielä tehty.
 • Aikuisten ja vuonna 2007 tai sitä ennen syntyneiden nuorten ryhmäharrastustoiminta suositellaan toteutettavan etämuotoisena. Ammattilais- ja huippu-urheilun harjoitustoiminta turvataan tietyin edellytyksin.
 • Vuoden 2007 jälkeen syntyneiden osalta harrastustoimintaa voidaan jatkaa sisätiloissa, jos tosiasiallisista turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta voidaan huolehtia. Liikuntaryhmiä- ja paikkoja koordinoi Kaakon kaksikon liikuntatoimi, johon voi olla yhteydessä salivuorojen osalta.
 • Nuorisotalot, Kiwi, Pleissi sekä Klamilan nuortentalo pysyvät suljettuina ja nuorisopalveluita tarjotaan verkossa. Yksittäiset välttämättömät asiakaskohtaamiset ovat mahdollisia sisätiloissa noudattamalla turvavälejä ja käyttämällä maskeja.
 • Kulttuuritilat ja kirjastot eivät ole käytettävissä tapahtumille. Kirjastojen oleskelutilat, kuten lehtisalit pysyvät suljettuina. Kirjastoissa lainaus- ja palautustoiminta jatkuvat siten, että oleskelu kirjastoissa on enintään 15 min. / käyntikerta. Kirjastoauton liikennöinti on edelleen keskeytetty. Virolahden omatoimikirjasto on suljettu.
 • Salpalinjamuseon ja Bunkkerimuseon asiakasmäärät rajataan kerrallaan 6 henkilöön.
 • Kunnat palvelevat asiakkaita puhelimitse ja sähköpostitse. Painavin perusteiden käyntiasiointi on mahdollista erillisellä ajanvarauksella.
 • Kuntien henkilöstö on etätöissä kaikissa sellaisissa tehtävissä, joissa se on mahdollista.

Vahvat suositukset kasvomaskien käytöstä ovat edelleen voimassa Kymenlaaksossa yli 12-vuotiaille. Kymsote on suositellut alueen työnantajia järjestämään etätyötä kaikissa sellaisissa työtehtävissä, joissa se on mahdollista.

Kymsote suosittelee myös välttämään kaikkea ei-välttämätöntä matkustamista ulkomaille ja harkitsemaan tarkkaan myös kotimaan matkustamista. Tämän lisäksi Kymsote on jatkanut sairaaloiden vierailukieltoa 31.3.2021 asti.

5.3.2021 Kaakon kaksikon johtoryhmä