Valitse sivu

Miehikkälän ja Virolahden kuntien nykyiset rajoitukset jatkuvat sellaisinaan 7.3.2021 asti. Linkki on 12.2.2021 annettuun tiedotteeseen, jossa on yksilöitynä voimassa olevat rajoitukset ja suositukset. https://www.virolahti.fi/2021/02/12/miehikkalan-ja-virolahden-kuntien-rajoitukset-ja-suositukset-leviamisen-ehkaisemiseksi-jatkuvat-28-2-2021-asti/

Koronarajoitukset tulevat tiukkenemaan 8.3.2021 alkaen

Valtioneuvosto on tehnyt 24.2.2021 periaatepäätöksen, että koronaviruksen torjunnassa siirryttiin toimenpidetasolle kaksi. Tavoitteena on pysäyttää muuntoviruksen leviäminen. Suomen hallitus on linjannut, että 8.3.2021 alkaen leviämis- ja kiihtymisvaiheen alueiden rajoitukset ja suositukset tiukkenevat kolmeksi viikoksi. Lisäksi hallituksella on valmiudet todeta koko maahan poikkeusolot.

Vaikka viime viikkoina Kymenlaaksossa koronatartunnat ovat vähentyneet, niin pääkaupunkiseudun vaikea koronatilanne sekä muuntoviruksen herkempi leviäminen ja eri puolella Suomea esiintyneet tautiryppäät ovat perusteina tiukentuville rajoituksille. Alueellinen koronaohjausryhmä on käsitellyt ylimääräisessä kokouksessaan hallituksen kolmen viikon sulkutilan (8.3.-28.3.2021) vaikutuksia Kymenlaaksoon.

Osana tason kaksi toimenpiteiden käyttöönoton valmistelua Virolahden ja Miehikkälän yläkoululaiset lähtevät tänään 26.2.2021 talvilomalle ja valmistautuvat tilapäiseen etäopetukseen kolmen viikon ajaksi 8.3.2021 alkaen.

Samoin varaudutaan siihen, että vain korkeintaan alakoululaisten tai nuorempien harrastustoimintaa voidaan jatkaa, kun toiminnassa voidaan tosiasiallisesti noudattaa turvavälejä. Yläkouluikäisten ja sitä vanhempien harrastustoiminta keskeytetään.

8.3.2021 voimaan tulevista kuntakohtaisista rajoituksista annetaan päätökset heti kun AVI on antanut määräyksensä, mutta viimeistään perjantaina 5.3.2021.

26.2.2021 Kaakon kaksikon johtoryhmä