Valitse sivu

Virolahden kunnanvaltuustoon valitaan 21 valtuutettua 18.4.2021 toimitettavissa kuntavaaleissa.

Valtuuston toimikausi on 1.6.2021 – 31.5.2025.

Ehdokaslistojen jättäminen

Puolueiden ja valitsijayhdistysten hakemukset ehdokaslistojen julkaisemisesta sekä ilmoitukset vaaliliitoista ja yhteislistoista on annettava Virolahden keskusvaalilautakunnalle viimeistään tiistaina 9.3.2021 klo 16.00, osoite: Virojoentie 7, 49900 Virolahti (linja-autoasemarakennus, 2 krs.)

Keskusvaalilautakunta hyväksyy Korona-pandemian aikana poikkeuksellisesti myös vaaliasiamiesten sähköpostilla määräaikaan mennessä jättämät hakemukset. Hakemukset osoitetaan keskusvaalilautakunnan sihteerille: anita.takasuo (a) virolahti.fi.

Puolueella, vaaliliitolla tai yhteislistalla on oikeus asettaa ehdokkaita valittavien valtuutettujen puolitoistakertainen määrä (31 kpl) vaalilain 147 §:n mukaisesti. Ehdokasasettelulomakkeet löytyvät Oikeusministeriön internet-sivustolta https://vaalit.fi/kuntavaalien-ehdokasasettelulomakkeet.

Keskusvaalilautakunnan kokoontuminen

Ehdokaslistojen julkaisemista koskevien hakemusten tarkistaminen tapahtuu keskusvaalilautakunnassa 15.3.2021. Asiamiehillä on oikeus viimeistään 17.3. klo 16 mennessä tehdä huomautuksista johtuvat oikaisut ja täydennykset ehdokashakemuksiin. Mahdolliset ehdokashakemusten peruutukset vaalilain 40 § 2 mom. perusteella on tehtävä 18.3. klo 12 mennessä. Ehdokasasettelu vahvistetaan ja ehdokaslistojen yhdistelmä laaditaan 18.3.2021 pidettävässä keskusvaalilautakunnan kokouksessa.

Keskusvaalilautakunnan kokoukset pidetään Virojoen linja-autoaseman 2. kerroksessa, kunnanhallituksen kokoushuoneessa, os. Virojoentie 7, 49900 Virolahti.

VIROLAHDEN KUNNAN KESKUSVAALILAUTAKUNTA
Marja Helena Kormu, puheenjohtaja