Valitse sivu

Koronapandemia on leviämisvaiheessa Kymenlaaksossa. Alueellinen koronakoordinaatioryhmä onkokouksessaan 11.2.2021 päättänyt jatkaa antamiaan rajoituksia ja suosituksia ainakin 28.2.2021asti. Kaakon kaksikon toiminnan osalta poikkeusjärjestelyt (alla) jatkuvat siten ainakin28.2.2021 asti.

Lisäksi Etelä-Suomen aluehallintovirasto on antanut 27.1.2021 määräyksen yleisötilaisuuksia jayleisiä kokouksia koskien. Määräys on voimassa 28.2.2021 asti.

 • Etelä-Suomen aluehallintoviraston määräyksellä kaikki yli 10 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletään 1.2.-28.2.2021 välisellä ajalla. Enintään 10 hengen tilaisuuksissa sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.
 • Miehikkälän ja Virolahden sisäliikuntapaikat pysyvät yli 15-vuotiaiden osalta suljettuina. Yksityisten liikunta- ja urheilupaikkojen sulkemista suositellaan edelleen, jos sitä ei ole vielä tehty.
 • Aikuisten ja yli 15-vuotiaiden nuorten ryhmäharrastustoiminta suositellaan toteutettavan etämuotoisena tai ulkotiloissa. Ammattilais- ja kilpaurheilun harjoitustoiminta turvataan siten, että kokoontumisrajoituksia tulee noudattaa. Kaikki joukkuelajien ottelut ja pelit suositellaan keskeytettäväksi.
 • Alle 15-vuotiaiden osalta harrastustoimintaa voi jatkaa sisätiloissa rajoitetusti maksimissaan10 hengen ryhmissä, jos turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta voidaan huolehtia. Myös alle15-vuotiaille suositellaan kuitenkin ulkoliikuntaa ainakin 28.2.2021 asti. Liikuntaryhmiä- japaikkoja koordinoi Kaakon kaksikon liikuntatoimi, johon voi olla yhteydessä salivuorojenosalta.
 • Nuorisotalot, Kiwi, Pleissi sekä Klamilan nuortentalo pysyvät suljettuina ja nuorisopalveluita tarjotaan verkossa. Yksittäiset välttämättömät asiakaskohtaamiset ovat mahdollisia sisätiloissa noudattamalla turvavälejä ja käyttämällä maskeja.
 • Kulttuuritilat ja kirjastot eivät ole käytettävissä tapahtumille. Kirjastojen oleskelutilat, kuten lehtisalit pysyvät suljettuina. Kirjastoissa lainaus- ja palautustoiminta jatkuvat siten, että oleskelu kirjastoissa on enintään 15 min. / käyntikerta. Kirjastoauton liikennöinti on edelleen keskeytetty. Virolahden omatoimikirjaston sulku jatkuu ainakin 28.2.2021 asti.
 • Salpalinjamuseon ja Bunkkerimuseon asiakasmäärät rajataan kerrallaan 10 henkilöön.
 • Virolahden lukio jatkaa etäopetuksessa, mahdollistaen välttämättömän lähiopetuksen. Lähiopetus kohdennetaan helmikuussa erityisesti abiturienteille, noudattaen suojautumisohjeita. Lukiolaisille järjestetään noudettava kouluruoka.
 • Kunnat palvelevat asi akkaita puhelimitse ja sähköpostitse. Painavin perusteiden käyntiasiointi on mahdollista erillisellä ajanvarauksella.
 • Kuntien henkilöstö on etätöissä kaikissa sellaisissa tehtävissä, joissa se on mahdollista.
 • Vahvat suositukset kasvomaskien käytöstä ovat edelleen voimassa Kymenlaaksossa. Kymsote on suositellut alueen työnantajia järjestämään etätyötä kaikissa sellaisissa työtehtävissä, joissa se on mahdollista.

Lisäksi Kymsote on suositellut, että ei järjestetä yli 10 hengen yksityistilaisuuksia tai perhejuhlia,eikä tällaisiin myöskään osallistuta. Kymsote suosittelee myös välttämään kaikkea ei-välttämätöntä matkustamista ulkomaille ja harkitsemaan tarkkaan myös kotimaan matkustamista.

Lisäksi hallituksen 22.1. tekemät päätökset uusista matkustusrajoituksista tulivat voimaan 27.1.

THL on päivittänyt matkustusta koskevat ohjeet uusien käytäntöjen mukaisiksi:

 • Kaikille matkustajille, jotka saapuvat Suomeen maista, joissa koronailmaantuvuus on suurempi kuin 25/100 000 kahden viikon aikana, suositellaan 14 vuorokauden omaehtoista karanteenia. Karanteenia voi lyhentää testeillä.
 • Suositus on, että matkustaja käy testissä rajalla, ellei hänellä ole todistusta 72 tuntia aiemmin otetusta testistä. Jos hän on Suomessa yli 72 tuntia, hänen tulisi hakeutua toiseen koronatestiin, kun maahantulosta on kulunut 72 tuntia.
 • Työmatkaliikenne Suomeen on sallittu vain huoltovarmuuden kannalta välttämättömille ammattiryhmille. Vastedes myös heille suositellaan 14 vuorokauden omaehtoista karanteenia, jota voi lyhentää testeillä muiden matkustajien tavoin.

12.2.2021 Kaakon kaksikon johtoryhmä