Valitse sivu

Kymenlaakson tilanne mennyt kahden viikon kuluessa huonompaan suuntaan. Koordinaatioryhmä ilmoitti maanantaina maakunnan siirtyneen leviämisvaiheeseen. Tänään koordinaatioryhmä on yhdessä kuntien johtajien kanssa päättänyt useista rajoituksista ja suosituksista niin kuntien omaan toimintaan liittyen kuin yhteisöille, yrityksille ja kansalaisille. Tavoitteena tärkeä muutos epidemian suunnassa – Kymenlaaksossa tulee päästä takaisin perustasolle.

  • Etelä-Suomen aluehallintoviraston määräyksellä kaikki yli 10 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletään 1.-20.12.2020. Enintään 10 hengen tilaisuuksista tulisi järjestää ainoastaan aivan välttämättömimmät kokoontumiset, kuten lakisääteiset ja sääntömääräiset yhtiöiden ja yhdistysten kokoukset. Kokouksia suositellaan järjestettäväksi etäyhteydellä aina kun se on mahdollista.
  • Miehikkälän ja Virolahden sisäliikuntapaikat suljetaan. Yksityisten liikunta- ja urheilupaikkojen sulkemista suositellaan.
  • Aikuisten ja yli 15-vuotiaiden nuorten ryhmäharrastustoiminta suositellaan kaikissa tapauksissa keskeytettäväksi. Mahdollisuuksien mukaan harrastustoimintaa toteutetaan etämuotoisena. Lasten ja nuorten harrastustoimintaa voi jatkaa ulkotiloissa. Ammattilais- ja kilpaurheilun harjoitustoiminta turvataan siten, että kokoontumisrajoituksia tulee noudattaa. Kaikki joukkuelajien ottelut ja pelit suositellaan keskeytettäväksi.
  • Nuorisotalot, Kiwi, Pleissi sekä Klamilan nuortentalo, suljetaan ja nuorisopalvelut siirretään verkkoon. Yksittäiset välttämättömät asiakaskohtaamiset ovat mahdollisia sisätiloissa noudattamalla turvavälejä ja käyttämällä maskeja.
  • Kulttuuritilojen ja kirjastojen tapahtumat perutaan. Kirjastojen oleskelutilat, kuten lehtisalit suljetaan. Kirjastoissa lainaus- ja palautustoiminta jatkuvat siten, että oleskelu kirjastoissa on enintään 15 min. / käyntikerta. Kirjastoauton liikennöinti keskeytetään.
  • Salpalinjamuseon ja Bunkkerimuseon asiakasmäärät rajataan kerrallaan 10 henkilöön.
  • Virolahden lukio siirtyy etäopetukseen, mahdollistaen välttämättömän lähiopetuksen, noudattaen suojautumisohjeita. Lukiolaisille järjestetään noudettava kouluruoka.
  • Kunnat palvelevat asiakkaita puhelimitse ja sähköpostitse. Painavin perusteiden käyntiasiointi on mahdollista erillisellä ajanvarauksella.
  • Kuntien henkilöstö siirtyy etätöihin kaikissa sellaisissa tehtävissä, joissa se on mahdollista.

Vahvat suositukset kasvomaskien käytöstä ovat edelleen voimassa Kymenlaaksossa. Kymsote on suositellut alueen työnantajia järjestämään etätyötä kaikissa sellaisissa työtehtävissä, joissa se on mahdollista.

Lisäksi Kymsote on suositellut, että ei järjestetä yli 10 hengen yksityistilaisuuksia tai perhejuhlia, eikä tällaisiin myöskään osallistuta. Kymsote suosittelee myös välttämään kaikkea ei-välttämätöntä matkustamista Uudellemaalle, Päijät-Hämeeseen, pohjoisen hiihtokohteisiin ja itärajan yli.

Suositukset ja rajoitukset ovat tulossa voimaan kolmen viikon ajaksi 2.12.2020 alkaen, Etelä-Suomen aluehallintoviraston määräykset ajalle 1. – 20.12.2020.

1.12.2020 Kaakon kaksikon johtoryhmä