Valitse sivu

Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä (Kymsote) on tänään tiedottanut, että koko kuntayhtymän alueella on siirrytty koronavirustilanteen kiihtymisvaiheeseen.

Olemme tähän mennessä olleet onnekkaita siinä, miten vähän tautitapauksia on ollut Miehikkälä-Virolahti alueella todettu. Tautitilanteen heikennyttyä maakunnan alueella selkeästi, tartuntariski on myös meillä selkeästi kasvanut.

Valitettavasti tilanne on menossa erittäin huolestuttavaan suuntaan ja kuten Kymsoten tiedotteessa on johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa vedonnut, niin nyt meidän jokaisen on osallistuttava siihen, ettei tautitilanne kehity tästä vielä huonommaksi.

Meillä jokaisella on velvollisuus toimia vastuullisesti arjessamme niin, ettemme omalla toiminnallamme ole pahentamassa alueemme tilannetta ja asettamalla ketään vaaraan. Hyvät käytännöt tartuntojen välttämiseksi on koottu mm. Kymsoten sivuille.

Jo vakiintuneiden koronakäytäntöjen lisäksi, haluamme korostaa maskien käytön tarpeellisuutta tässä vallitsevassa koronatilanteessa. Kun käytät maskia oikein, et levitä tietämättäsi kantamaa koronatartuntaa eteenpäin ympärilläsi oleviin ihmisiin.

Kymsote on vedonnut aikuisten harrastustoiminnan osalta, että ryhmäharrastustoiminnassa tulee varmistaa, että turvavälejä voidaan aidosti noudattaa ja suositellaan käytettäväksi maskeja, kun se on mahdollista. Ryhmäliikuntavuorojen osalta tulemme olemaan yhteydessä seuroihin ja teemme yhdessä arvion mitä ryhmiä voidaan jatkaa turvallisesti.  

Vallitsevasta koronatilanteesta johtuen palvelemme asiakkaita pääsääntöisesti ja ensisijaisesti puhelimitse ja sähköpostitse. Painavin perustein käyntiasiointi on mahdollista erillisellä ajanvarauksella.

Vaikka tämä vuosi on ollut meille kaikille koronatilanteen myötä haastava, toivomme kaikkien jaksavan tsempata tässä yhteisessä koronataistelussa!

Arto Ylönen
Miehikkälän kunnanjohtaja

Veli-Matti Pulli
Virolahden kunnanjohtaja