Valitse sivu

Kymsote antoi velvoittavan suosituksen suu-nenäsuojuksen käyttöön julkisissa tiloissa ja tilanteissa kaikille yli 15-vuotiaille maanantaina 26.10.2020. Velvoittava suositus tarkoittaa, että suu-nenäsuojusta tulee käyttää mm. joukkoliikenteessä, asioitaessa julkisissa palveluissa kuten terveysasemilla, virastoissa ja kirjastoissa sekä myös kaupoissa ja kauppakeskuksissa. Tässä epidemian vaiheessa on tärkeää, että jokainen meistä käyttää maskia, kun muiden ihmisten parissa liikkuu.

Tapahtumajärjestäjiä suositellaan ohjeistamaan tapahtumiensa osallistujia käyttämään suu-nenäsuojuksia.

Kymsote suosittelee noudattamaan erityisen huolellisesti myös muita yleisiä koronapandemian ohjeistuksia:

  • Mikäli saat hengitystieinfektion oireita, pysy kotona ja hakeudu koronavirustestiin.
  • Noudata huolellista käsi- ja yskimishygieniaa kaikissa tilanteissa.
  • Osallistumista isoihin yleisökokoontumiseen suositellaan harkitsemaan tarkoin.

Kymsoten sairaaloissa ja muissa toimipisteissä asioiville velvoitus käyttää maskia

Kaikissa Kymsoten sairaaloissa ja muissa toimipisteissä asioivia velvoitetaan käyttämään suu-nenäsuojusta eli maskia. Tämä velvoitus koskee ennen kaikkea saattajia ja vierailijoita, mutta myös kaikkia asiakkaita, joilla ei ole terveydellistä syytä olla käyttämättä maskia. Velvoitus koskee THL:n ohjeen mukaisesti yli 15-vuotiaita.

Maski pitää olla puettuna jo sairaalan tai toimipisteen ovella. Ensisijaisesti jokaisella tulee olla käytettävissään oma maski.

Kaikkien saattajien ja vierailijoiden on käytettävä suu-nenäsuojusta koko vierailun ajan ja noudatettava henkilökunnan antamia ohjeita. Myös asiakkaana olevat käyttävät maskia koko ajan, mikäli terveys ja tilanne sallivat, henkilökuntalta saa ohjeita.

Kun maski otetaan pois sairaalan tai toimipisteen ulkopuolella, on huolehdittava se asianmukaisesti jäteastiaan.

Lisätietoa Kymsoten koronainfon sivuilla