Valitse sivu

Maankäyttö- ja rakennusasetuksen (MRA) 93 § mukainen kuulutus Kymenlaakson maakuntakaavan 2040 voimaantulosta

Kymenlaakson maakuntavaltuusto on hyväksynyt Kymenlaakson maakuntakaavan 2040 kokouksessaan 15.6.2020. Kymenlaakson maakuntahallitus on kokouksessaan 24.8.2020 määrännyt maakuntakaavan tulemaan voimaan maankäyttö- ja rakennuslain (MRL) 201 § mukaisesti ennen kaavan lainvoimaisuutta.

Kymenlaakson maakuntakaava on 2040 ns. kokonaismaakuntakaava, joka sisältää maakunnan kokonaisuudessaan ja jossa käsitellään kaikki maakuntakaavan osa-alueet. Kaava-alue on Kymenlaakson maakunnan kunnat: Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää ja Virolahti. Tullessaan voimaan kokonaismaakuntakaava kumoaa aiemmat vaihemaakuntakaavat. Iitin kunnan alueella vaihemaakuntakaavat jäävät voimaan.

Kymenlaakson maakuntakaavan kaava-asiakirjoihin on mahdollista tutustua Kymenlaakson liiton kotisivuilla osoitteessa www.kymenlaakso.fi/maakuntakaava/maakuntakaava2040

Kuulutus Kymenlaakson maakuntakaavan 2040 voimaantulosta on nähtävillä Kymenlaakson liiton ilmoitustaululla osoitteessa Hovioikeudenkatu 6, Kouvola ja Kymenlaakson liiton verkkosivuilla osoitteessa www.kymenlaakso.fi sekä Kymenlaakson kunnissa niin kuin kunnalliset ilmoitukset niissä julkaistaan.

Kouvolassa 24.8.2020
KYMENLAAKSON LIITTO