Valitse sivu

Miehikkälä-Virolahti -alueella koronaepidemia on edennyt maan keskiarvoa huomattavasti maltillisemmin. On syytä muistaa, että koronavirus on edelleenkin Suomessa ja voi ilmaantua nopeasti myös meidän keskuuteemme. Suomen hallitus on linjannut 30.4. ja 4.5.2020 koronarajoitteiden vaiheittaisesta purkamisesta, jossa yhteiskuntaa pyritään avaamaan vaiheittain sekä riittävän turvallisesti.

Varhaiskasvatuksessa, esiopetuksessa ja perusopetuksessa siirrytään 14.5.2020 kouluilla ja päiväkodeilla annettavaan lähiopetukseen ja -kasvatukseen. Lähiopetuksessa ja -kasvatuksessa ei palata koronaepidemiaa edeltävään toimintaan, vaan toiminnan järjestämistä koskevat tiukat turva- ja suojautumisjärjestelyt.

Varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja perusopetuksen käytännöistä annetaan tarkemmat tiedot ja ohjeet huomenna 8.5.2020 toimialan tiedotteessa. Muista rajoitemuutoksista, jotka tulevat voimaan 1.6.2020 alkaen, tiedotetaan hyvissä ajoin, mutta lähempänä kyseistä ajankohtaa.

Rajoitteiden purkaminen johtaa vääjäämättä tautitapausten kasvuun Suomessa, joten yleisten suojautumisohjeiden noudattaminen on ensisijaisen tärkeää jatkossakin. Meillä jokaisella on tässä oma vastuumme. Meidän jokaisen tulee huolehtia:

  • Hyvästä käsihygieniasta.
  • Riittävistä turvaetäisyyksistä, vähintään 2 metriä.
  • Fyysisten lähikontaktien minimoinnista.
  • Väkijoukkojen välttämisestä.
  • Jää kotiin vähäisimmistäkin flunssan oireista.

Jos emme noudata suojautumisohjeita ja varovaisuutta, asetamme itsemme ja läheisemme suurempaan vaaraan. Toivomme jokaiselta jaksamista asian kanssa.

Kaikesta huolimatta toivomme, että pystymme nauttimaan ulkoilmasta sekä aurinkoista kevätpäivistä. Hyvää kevättä toivottaen.

Arto Ylönen
Miehikkälän kunnanjohtaja                                            

Veli-Matti Pulli
Virolahden kunnanjohtaja