Valitse sivu

Yksinyrittäjien korona-avustuksen haku avautui!

Korona-avustuksen haku on nyt avautunut Haminan, Kotkan, Loviisan, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden yksinyrittäjille. Tukea voi hakea yksinyrittäjä, jonka yrityksen merkittävästi heikentynyt taloudellinen tilanne ja alentunut liikevaihto johtuvat koronaepidemiasta. Avustus on 2 000 euron suuruinen kertakorvaus.

Avustus on tarkoitettu yksinyrittäjän laskennallisiin, yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin, kuten yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannukset sekä kirjanpito- ja muut toimistomenot. Kertakorvausta myönnettäessä yritystoiminnasta aiheutuneena kustannuksena ei pidetä yrittäjän itselleen nostamaa palkkaa. Korvauksen on tarkoitus tukea yksinyrittäjän selviytymistä koronavirusepidemian aiheuttamasta haastavasta taloustilanteesta. Taloudellisen tilanteen katsotaan heikentyneen, mikäli yrityksen myyntituotot ovat laskeneet yli 30 % pysyttyään lähes samalla tasolla edellisen 12 kuukauden ajanjaksolla. Lisäksi edellytetään, että yksinyrittäjällä on normaalitilanteessa edellytykset kannattavaan toimintaan.

Avustusta voidaan myöntää 16.3.2020 – 31.8.2020 välillä yksinyrittäjän toiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin. Yksinyrittäjät voivat hakea avustusta 30.9.2020 saakka.

Yksinyrittäjät voivat hakea kuntien myöntämää korona-avustusta Cursorin internetsivujen kautta. Hakusivun suora osoite on www.cursor.fi/haku2000. Cursorin käsittelyn jälkeen hakemus menee edelleen yrityksen kotikuntaan, jossa varsinainen päätös tehdään.

Päätoimiselle yksinyrittäjälle

Hakijan yritystoiminnan on oltava päätoimista. Päätoimiselta yksinyrittäjällä tarkoitetaan yrittäjää, jolla on yrittäjän eläkevakuutus (YEL-vakuutus-numero) tai joka voi esittää vähintään vuosittaisen 20 000 euron yrittäjätulon tai laskutuksen. Mikäli yritys aloittanut alle 6 kk sitten, yrityksen tulee osoittaa, että jo syntynyt tulovirta olisi jatkuessaan johtanut 20 000 euron laskutukseen 12 kuukauden ajanjaksolla.

Avustusta voidaan myöntää yksityisille elinkeinonharjoittajalle tai toiminimille, kommandiittiyhtiöille, avoimille yhtiöille, osakeyhtiöille tai osuuskunnalle. Avustusta voidaan myöntää myös ns. ”kevytyrittäjille”, jotka työllistävät itsensä ja toimivat yrittäjämäisesti perustamatta kuitenkaan yritystä. Myös freenlance-yrittäjä voi saada tukea, kun freelanceyrittäjä toimii itsenäisenä elinkeinonharjoittajana, toiminimellä (ammatinharjoittajana tai liikkeenharjoittajana), henkilöyhtiössä (avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö), osakeyhtiössä tai osuuskunnassa.?Hakuohjeet ja lomake

Hakuohjeet ja lomake

Yhteyshenkilöt ja lisätiedot

Cursor: yrityspalvelujohtaja Tiina Paavola, p. 040 190 2521
Kotka: kehitysjohtaja Terhi Lindholm p. 040 670 8222
Hamina: kehitysjohtaja Matti Filppu p. 040 589 9852, muutosjohtaja Simo Kaksonen p. 040 199 1830, talouspäällikkö Olli Vilen 041 543 8743
Pyhtää: kunnanjohtaja Jouni Eho p. 044 767 6674
Virolahti: kunnanjohtaja Veli-Matti Pulli p. 050 389 2100
Miehikkälä: kunnanjohtaja Arto Ylönen p. 050 3499 571
Loviisa: elinkeinopäällikkö Sari Paljakka p. 040 630 2811